Efect al crizei coronavirus: Grupul petrolier BP are în plan desfiinţarea a 10.000 de posturi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Efect al crizei coronavirus: Grupul petrolier BP are în plan desfiinţarea a 10.000 de posturi

Grupul petrolier BP are în plan desfiinţarea a 10.000 de posturi, aproximativ 15% din forţa de muncă, în urma prăbuşirii cererii de petrol la nivel global pe fondul crizei coronavirus, transmit BBC şi Reuters. Grupul are, în prezent, 70.100 de posturi.

Într-un e-mail transmis staff-ului companiei, directorul general al grupului, Bernard Looney, a precizat, potrivit BBC, că preţurile la petrol au scăzut mult sub nivelul necesar pentru a face profit. “Cheltuim mult, mult mai mult decât producem. Vorbesc despre milioane de dolari în fiecare an”, a arătat Looney, scrie Agerpres.

Costul petrolului a scăzut la mai puţin de 20 de dolari pe baril în perioada de vârf a pandemiei, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din costul de 66 de dolari de la începutul anului. De atunci, preţul a recuperat parţial din pierderi, ajungând la aproximativ 42 de dolari pe baril, comentează BBC, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *