Efect garantat al OUG 114: Facturile la energie electrică vor crește pentru firme. Corina Popescu, Director General: Electrica nu a notificat consumatorii industriali. Cu servicii în plus ne vom păstra clienții

Publicat pe Categorii Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Efect garantat al OUG 114: Facturile la energie electrică vor crește pentru firme. Corina Popescu, Director General: Electrica nu a notificat consumatorii industriali. Cu servicii în plus ne vom păstra clienții

“Plafonarea prețului la energie electrică pentru consumatorul casnic: azi e bine. O astfel de decizie este binevenită pentru consumatorul vulnerabil. Pentru mine să plătesc 20 lei pe lună în plus la factură nu este un efort mare, dar pentru pensionari este cu siguranță. Există o anumită categorie de consumatori care trebuie protejată, consumatori aflați în sărăcie energetică. Dacă nu s-ar fi plafonat prețul la energie, acesta ar fi trebuit să crească încât să acopere pierderile suportate de FUI”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica, într-o conferință de presă.

În ce privește consumatorii industriali, preţul energiei în piaţa liberă va creşte în perioada următoare.  “Va fi o creştere de preţ pe care nu o va resimţi doar Electrica, în calitate de furnizor. Important este ce servicii în plus putem să aducem în aşa fel încât să-i convingem pe acei consumatori industriali să ne păstreze ca furnizori. Trebuie să ne calmăm, să nu mai avem reacţii emoţionale, pentru că ar putea să apară derapaje. Îmi doresc să dau un semnal de stabilitate către utilizatorii şi consumatorii din portofoliul nostru”, a precizat Popescu.

Electrica nu a notificat consumatorii industriali, a așteptat reglementările secundare ale ANRE. „Activez în acest sector de foarte multă vreme şi nu cred că este bine nici să creezi aşteptări foarte mari şi nici să te duci să spui că este dezastru şi apoi să vii cu rezultate bune. Este foarte greu, în condiţiile în care cadrul de reglementare nu este foarte stabil şi este posibil să apară legi care să bulverseze sectorul. Energia este o utilitate şi nu este bine să promiţi. Sunt anumiţi consumatori care pot lua, din păcate pentru România, nişte decizii pe baza acestor emoţii. Acesta este şi motivul pentru care noi nu am notificat consumatorii, ci am aşteptat să vedem exact care este impactul, să îl evaluăm şi în acel moment să avem reacţii”, a mai spus reprezentantul Electrica.

ANRE a aprobat o majorare de circa 2,5% în medie a tarifelor de distribuţie a energiei electrice, de la 1 martie, ca urmare a introducerii contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, în baza OUG 114/2018.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *