Elcen a depus 3 proiecte pentru centralele Progresu, Grozăvești şi CET Sud pentru finanțare din Fondul de modernizare

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Elcen a depus 3 proiecte pentru centralele Progresu, Grozăvești şi CET Sud pentru finanțare din Fondul de modernizare

“Elcen a depus trei proiecte pentru modernizarea şi creşterea randamentului centralelor Progresu, Grozăvești şi CET Sud, care vor fi finanţate prin Fondul de modernizare începând de anul viitor. Proiecte în valoare de 370 milioane euro”, a anunțat ministrul Virgil Popescu, după întâlnirea de lucru cu prim-ministrului Ludovic Orban, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanții ELCEN pentru a discuta despre furnizarea cu energie termică în București.

“Vorbim de o creştere a eficienţei energetice şi a eficienţei în exploatare de la undeva 50% acum spre 97-98% după modernizare. Deci, practic, vorbim de o scădere a preţului gigacaloriei, crescând această eficienţă, vorbim de echilibrarea sistemului de încălzire a municipiului Bucureşti”, a completat ministrul Economiei.

Pentru nordul Capitalei, unde se pompează energie termică din CET Sud, este un alt proiect pe care SAPE îl face pe amplasamentul vechii termocentrale CET Titan. “Vorbim de o investiţie de 58 milioane de euro pentru a construi un CET nou, cu acelaşi randament, de 50 MW şi când vom finaliza această investiţie putem spune că sistemul de încălzire al municipiului Bucureşti este cu cogenerare de înaltă eficienţă şi asigură atât securitatea energetică a Bucureştiului, prin producerea de energie electrică pe inelul Bucureşti, cât şi securitatea termică prin asigurarea agentului termic”, a precizat ministrul Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.