ELCEN a oprit CET Progresu. Este în rezervă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ELCEN a oprit CET Progresu. Este în rezervă

ELCEN informează că astăzi, 20 aprilie, a fost efectuată oprirea în rezervă a CET Progresu. Această acțiune a avut loc ca urmare a adresei transmise de C.M. Termoenergetica București către ELCEN, prin care se solicită oprirea CET Progresu începând cu data de 20.04.2023.

Energia termică necesară pentru alimentarea consumatorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare din București este asigurată din CET București Sud și CET București Vest.

În consecință, CET-urile ELCEN funcționează în prezent în schema „de vară”: două CET-uri în funcțiune, două CET-uri oprite în rezervă care sunt disponibile să livreze în orice moment energie electrică și termică.  

ELCEN reamintește că necesarul de energie termică la nivelul Municipiului București este foarte scăzut în cadrul regimului de funcționare „de vară” a sistemului de termoficare, în aceste condiții nefiind justificată din punct de vedere tehnic funcționarea tuturor celor 4 CET-uri. 

De asemenea, ELCEN subliniază că alimentarea cu apă caldă a consumatorilor din București nu este afectată pe perioada în care CET-urile funcționează în schema de vară. CET-urile aflate în funcțiune acoperă necesarul de agent termic la nivelul întregului oraș. Configurația inelară a rețelei de termoficare permite funcționarea interconectată a CET-urilor și, în consecință, o repartiție optimă a sarcinii între CET-uri.    


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *