ELCEN: Termoenergetica înregistrează datorii restante de 400 milioane lei, situație ce pune în pericol furnizarea agentului termic la iarnă

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN: Termoenergetica înregistrează datorii restante de 400 milioane lei, situație ce pune în pericol furnizarea agentului termic la iarnă

ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi de funcționare conform solicitărilor Termoenergetica. Deși agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află rețeaua de transport și distribuție ca urmare a indiferenței Primăriei Municipiului București, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aprox. 800t/h în 2016 – aprox. 2200 t/h în 2020) și la dublarea pierderilor în doar 1 an (aprox. 1200 t/h în 2019 vs. aprox. 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă și livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcționează la limita de avarie, precizează reprezentanții ELCEN.

În comunicatul transmis, ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire că, în ciuda stării tehnice dezastruoase a conductelor de termoficare, determinată de lipsa de investiții, societatea depune toate eforturile necesare de furnizare a agentului termic, în condiții optime, către Termoenergetica.

ELCEN a  reacționat la declarațiile Gabrielei Firea și precizează că aceasta dezinformează și minte în continuare opinia publică pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea din București și dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său de primar general al Capitalei. Gabriela Firea a manifestat tot timpul dezinteres pentru infrastructura critică a Capitalei prin neonorarea obligațiilor asumate de către PMB, condamnând RADET la faliment, periclitând grav situația Termoenergetica și compromițând termoficarea din București, se precizează în comunicatul ELCEN.

Termoenergetica înregistrează datorii restante față de ELCEN în sumă de aprox. 400 milioane de lei, situație ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor, susțin reprezentanții companiei. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *