ELCEN dă asigurări: Salariile angajaților nu vor fi diminuate

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ELCEN dă asigurări: Salariile angajaților nu vor fi diminuate

Salariile angajaților Societății Electrocentrale București SA (ELCEN) nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal.

„Pornind de la premisa că obligația de transparență este deosebit de importantă pentru menținerea echilibrului în cadrul societății și o comunicare eficientă la nivelul companiei se face în contextul unei relații bazate pe respect, încredere și dialog, aducem la cunoștință faptul că orice măsuri sau decizii referitoare la situația angajaților și salarizarea acestora în cadrul ELCEN vor fi imediat comunicate de către conducerea companiei direct, atât angajaților, cât și prin mass-media. Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele săptămâni în spațiul media cu privire la modificările fiscale prin care contribuțiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului și, ca urmare a incertitudinilor apărute referitor la potențiale modificări salariale, este important de precizat că, în urma unei analize atente desfășurate în cadrul ELCEN, s-a concluzionat că salariile angajaților nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal”, se precizează într-un comunicat al ELCEN.

În etapa următoare, ELCEN va dezvolta un plan coerent de reorganizare. „De asemenea, au loc discuții permanente cu reprezentanții sindicatelor din companie ce vizează, pe lângă contextul economic și legislativ, prioritățile companiei cu privire la eforturile privind siguranța salarială, negocierea contractului colectiv de muncă în beneficiul angajaților și crearea unui climat de lucru adecvat. Angajații sunt cel mai bun lucru pe care îl deține o companie, iar timpul alocat depășirii oricăror situații poate fi redus considerabil dacă se apelează la un sistem de comunicare deschis și interactiv”, se mai arată în comunicatul citat.

Electrocentrale București se află în insolvența din data de 6 octombrie 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *