ELCEN a intrat în insolvență. KPMG este administrator judiciar

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ELCEN a intrat în insolvență. KPMG este administrator judiciar

După RADET, Tribunalul București a admis și cererea de intrare în insolvență a ELCEN. Administrator judiciar a fost desemnat KPMG.

„Admite cererea debitorului Electrocentrale București S.A. In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, deschide procedura generala a insolventei împotriva debitorului Electrocentrale București S.A.”, se arata in decizia data, joi, 06.10.2016, de magistrații Tribunalului București.

electrocentrale-bucuresti-Elcen

Consiliul de Administrație al ELCEN a decis, pe 22 septembrie,  înaintarea cererii de intrare în insolvență a societății către Tribunalul București, hotărârea fiind determinată de situația financiară a acesteia și de datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET București.

Potrivit ELCEN, datoriile totale au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,7 miliarde de lei.

“Prin intrarea în insolvență a ELCEN, se urmărește, cu prioritate, eficientizarea activității societății, urmând a se supune aprobării creditorilor un plan de reorganizare coerent. Insolvența nu înseamnă faliment. Insolvenţa este acea stare a patrimoniului unei societăţi care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor scadente. Altfel spus, atunci când debitorul nu mai are sume “cash” cu care să poată plăti datoria ajunsă la scadenţă, el se află în stare de insolvenţă. Prin înaintarea cererii de intrare în insolvență, Consiliul de Administrație al ELCEN  a căutat cele mai bune soluții pentru a continua, în termeni corecți, relația comerciala cu RADET și creditorii săi și s-a asigurat că vor fi luate toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuității producerii și furnizării agentului termic către locuitorii Capitalei”, este mesajul transmis de reprezentanții companiei.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.