La solicitarea DEN, ELCEN pornește și Blocul 5 de la CTE Sud

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic La solicitarea DEN, ELCEN pornește și Blocul 5 de la CTE Sud

Ținând cont de avertizările meteorologilor privind temperaturile extrem de căzute din perioada următoare (minus170C, minus180C), ELCEN a obținut introducerea pe piața de echilibrare a unei capacități suplimentare de producție de energie termică în CTE Sud, cu o capacitate suplimentară 120-140 Gcal/h, se precizează într-un comunicat al companiei.

electrocentrale-bucuresti-Elcen

Astfel, astăzi 18 ianuarie, la ora 07.00 a fost pornit Blocul nr. 5 de la CTE Sud și s-au creat condițiile pentru asigurarea unei capacități suplimentare de energie termică, în eventualitatea creșterii comenzii RADET (temperatură sau hidraulicitate), de la capacitatea maximă actuală de 730 gCal/h la 850 Gcal/h numai din această sursă de producție (CTE Sud).

Dispeceratul Energetic Național a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piața de echilibrare – Blocul nr. 2 CTE Vest și Blocul nr. 5 CTE Sud. Celelalte capacități de producție ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comandă RADET.

ELCEN și RADET au discuții comune zilnice în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente privind buna funcționare a sistemului de încălzire, susțin reprezentanții ELCEN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *