La solicitarea DEN, ELCEN pornește și Blocul 5 de la CTE Sud

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic La solicitarea DEN, ELCEN pornește și Blocul 5 de la CTE Sud

Ținând cont de avertizările meteorologilor privind temperaturile extrem de căzute din perioada următoare (minus170C, minus180C), ELCEN a obținut introducerea pe piața de echilibrare a unei capacități suplimentare de producție de energie termică în CTE Sud, cu o capacitate suplimentară 120-140 Gcal/h, se precizează într-un comunicat al companiei.

electrocentrale-bucuresti-Elcen

Astfel, astăzi 18 ianuarie, la ora 07.00 a fost pornit Blocul nr. 5 de la CTE Sud și s-au creat condițiile pentru asigurarea unei capacități suplimentare de energie termică, în eventualitatea creșterii comenzii RADET (temperatură sau hidraulicitate), de la capacitatea maximă actuală de 730 gCal/h la 850 Gcal/h numai din această sursă de producție (CTE Sud).

Dispeceratul Energetic Național a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piața de echilibrare – Blocul nr. 2 CTE Vest și Blocul nr. 5 CTE Sud. Celelalte capacități de producție ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comandă RADET.

ELCEN și RADET au discuții comune zilnice în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente privind buna funcționare a sistemului de încălzire, susțin reprezentanții ELCEN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *