ELCOMEX – I.E.A scapă de insolvență. A adjudecat contractele de servicii de mentenanță pentru Centrala nuclearoelectrică Cernavodă aferente perioadei 2019-2023

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential ELCOMEX – I.E.A scapă de insolvență. A adjudecat contractele de servicii de mentenanță pentru Centrala nuclearoelectrică Cernavodă aferente perioadei 2019-2023
  • Compania este liderul pieței locale de servicii si soluții pentru Centrale Nucleare, participând la construcția ambelor Unități (U1 si U2) ale Centralei Nucleare de la Cernavodă

ELCOMEX-I.E.A, liderul pieței locale de servicii si soluții pentru Centrale Nucleare, se pregătește să iasă din insolvență. Compania a câștigat contracte în valoare de peste 80 milioane lei și a achitat, în primul trimestru al Planului de reorganizare, peste 45% din datoriile istorice cuprinse în programul de plăți.

”În ultimele luni, compania a adjudecat, în cadrul procedurilor de achiziție publică, contractele de servicii de mentenanță pentru Centrala nuclearoelectrică Cernavodă (CNE) aferente perioadei 2019-2023. Acestea, coroborate cu măsurile de restructurare implementate asigură îndeplinirea cu succes a planului de reorganizare și ieșirea din insolvență”, a declarat Cristian Gavril, Head of Business Recovery Services, PwC România, administratorul judiciar al companiei. 

După intrarea în insolvență, în data de 07.04.2017, departamentul de restructurare al PwC, cu sprijinul reprezentanților societății, a implementat măsuri de redresare care au presuspus recuperarea creanțelor, restructurarea personalului, denunțarea contractelor păguboase și rentabilizarea operațională. Toate acestea au condus la stoparea pierderilor înregistrate în ultimii doi ani și trecerea pe profit începând cu anul 2018. 

ELCOMEX IEA a încheiat anul 2018 cu venituri din exploatare de 32 milioane lei, un profit net de peste un milion lei și un număr de 280 de angajați.

Planul de reorganizare, întocmit și depus împreună cu PricewaterhouseCoopers Business  Recovery Services SPRL, în calitate de Administrator Judiciar, a fost aprobat de către Creditori în data de 20.03.2019 și confirmat de către Judecătorul Sindic în data de 19.04.2019.

Cu o istorie de peste 25 de ani, ELCOMEX – I.E.A. S.A. este o companie cu capital integral românesc, fiind una dintre cele mai importante societăți din domeniul lucrărilor si serviciilor de instalații electrice.

Compania este liderul pieței locale de servicii si soluții pentru Centrale Nucleare, participând la construcția ambelor Unități (U1 si U2) ale Centralei Nucleare de la Cernavodă. Din anul 1996 și până în anul 2019, societatea a asigurat Serviciile de Mentenanță pentru aceste Unități, compania deținând una din cele mai importante echipe de specialiști, atestați de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 250.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *