Electrica verde. A achiziționat un nou proiect de parc fotovoltaic de la Monsson, la un preț estimat de 4.262.500 euro

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Electrica verde. A achiziționat un nou proiect de parc fotovoltaic de la Monsson, la un preț estimat de 4.262.500 euro

Electrica SA a semnat, astăzi, cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă.

Tranzacția vizează achiziția integrală a companiei de proiect – Foton Power Energy S.R.L., deținută integral de vânzător, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Bihor 1”, situat în vecinătatea municipiului Oradea, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Prețul total estimat al achiziției este de 4.262.500 euro, iar prețul final se va determina prin ajustarea prețului total estimat în functie de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual, se precizează în comunicat.

În această tranzacție, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanți ai casei de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de echipa Berechet Rusu Hiriț.

Corina Popescu, Director General Electrica, declară: „Achiziția acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcția dezvoltării sectorului de producție de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piață reprezintă o soluție viabilă. Tranziția energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată”.

Sebastian Enache, Director Dezvoltare Monsson, afirmă: „De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România, vor fi deja funcționale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producției de energie regenerabilă și vom ajuta sectorul să depășească această criză energetică”.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *