Electrica a construit o linie electrică subterană de medie tensiune la Șumuleu Ciuc pentru vizita Papei Francisc. Timp record: două săptămâni!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica a construit o linie electrică subterană de medie tensiune la Șumuleu Ciuc pentru vizita Papei Francisc. Timp record: două săptămâni!

Electrica a construit o linie electrică subterană de medie tensiune şi a montat un post de transformare la Șumuleu Ciuc în două săptămâni, lucrare care se realizează în mod obișnuit între 2 și 4 luni.

Compania asigură astfel cele mai bune condiții necesare desfășurării vizitei Papei Francisc din data de 1 iunie în mai multe locații, printre care Harghita, Şumuleu Ciuc, Blaj.

„Pentru realizarea acestei lucrări a fost necesară construcția unei linii electrice subterane de medie tensiune, pentru care s-au executat lucrări de săpătură pe o distanță de 1000 de metri, pe teren accidentat, cu o înclinare medie de 30 grade. Din această lungime, 485 de metri s-au săpat în stâncă, de cele mai multe ori în condiții meteo nefavorabile. Printr-o mobilizare exemplară a echipelor din teren, lucrarea a fost finalizată și racordată la un post nou compact”, potrivit informațiilor primite de la Electrica.

Marea provocare pentru Electrica a fost la Şumuleu Ciuc. “Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, unde nu exista decât o instalaţie de mică tensiune, care nu putea să asigure energie electrică pentru tot evenimentul. Așa că ne-am mobilizat… Am construit o linie de medie tensiune şi am montat un post de transformare  în două săptămâni. Practic, aceasta se construia în 2 – 3, 4 luni. Practic, angajații noștri  au lucrat zi şi noapte. Aproape 500 de metri au fost săpaţi în stâncă, a declarat Corina Popescu, CEO Grupul Electrica, cu convingerea că pot exista dezvoltări ulterioare în zonă. Pentru noi orice dezvoltare şi orice consum nou reprezintă o oportunitate. Asta ne intereseză pe noi care distribuim şi vindem energie, a spus Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *