Electrica a distribuit cu 9% mai multă energie electrică în primul semestru

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica a distribuit cu 9% mai multă energie electrică în primul semestru

Grupul Electrica,  prin Distribuție Energie Electrică România, a distribuit cu peste 9% mai multă energie electrică în primul semestru al acestui an, respectiv 9.201 GWh, comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 8.432 GWh, conform datelor furnizate Bursei de Valori Bucureşti.

Volumul de energie electrică furnizată pe piaţa cu amănuntul s-a ridicat în perioada menţionată la 4.632 GWh, în creştere uşoară, cu 0,8%, faţă de primele şase luni din 2020. În cel de-al doilea trimestru al acestui an, Grupul Electrica a distribuit 4.461 GWh energie electrică (3.935 GWh în T2 2020) şi a furnizat pe piaţa cu amănuntul 2.205 GWh (2.119 GWh în T2 2020).

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.