Electrica a făcut angajări în 2019. Companiile din cadrul grupului au recrutat 300 persoane pentru a face față noilor proiecte. Corina Popescu, CEO: Credem că, investind în educație, vom reuși să formăm o nouă generație de electricieni

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica a făcut angajări în 2019. Companiile din cadrul grupului au recrutat 300 persoane pentru a face față noilor proiecte. Corina Popescu, CEO: Credem că, investind în educație, vom reuși să formăm o nouă generație de electricieni
  • În vederea implementării planului strategic pentru perioada 2019-2023, CA a aprobat o strategie de resurse umane a companiei
  • Un amplu proiect de formare profesională se derulează în zona de Project Management, cu rolul de a pregăti organizația pentru perioada următoare

În 2019, în Grupul Electrica au fost angajate 297 persoane. Numărul de angajați a crescut de la 7.995 persoane la finele anului 2018 la 8.292 persoane anul trecut.

Creșterea numărului de angajați a fost un rezultat al principalelor elemente strategice ale Grupului pentru 2019 – 2023, respectiv orientarea spre dezvoltarea de activități noi, bazate pe tehnologie inovativă, în plus față de ariile de interes tradiționale și dezvoltarea unei relații mai apropiate cu clienții, precum și a unei oferte de produse și servicii în linie cu nevoile acestora, se precizează în Raportul administratorilor Electrica pe 2019.

“Ne așteptăm ca în următorii 5 ani să fim o companie integrată, care oferă plus de valoare pe tot lanțul: distribuție, furnizare, servicii energetice și luăm în calcul și implicarea în domenii conexe. Avem proiecte majore și foarte ambițioase, de la o  distribuție unitară și aliniată până  la  o companie agilă de furnizare, cu o linie de servicii energetice”, ne-a declarat Corina popescu, CEO Electrica, într-un interviu acordat recent InvesTenergy.

Conform datelor companiei, la data de 31 decembrie 2019, aproximativ 52% dintre salariații Grupului reprezintă personal direct productiv, iar 48% reprezintă personal indirect productiv, incluzând personalul tehnic, economic, social și administrativ. În raport se specifică că, în anul 2019, programul de plecări voluntare în acord și cu pachet compensator a fost implementat doar în cadrul Electrica Furnizare. Companiile din cadrul grupului au efectuat recrutări pentru a face față noilor proiecte demarate și pentru a asigura performanța și eficiența activităților la nivelul impus de autoritățile de reglementare și de clienți, precizează reprezentanții grupului. Astfel, pentru zonele cheie ale afacerii, se vor recruta în continuare specialiști, susțin aceștia.

În vederea implementării planului strategic pentru perioada 2019-2023, Consiliul de Administrație a aprobat în octombrie 2019 o strategie de resurse umane a companiei, ce are ca obiectiv asigurarea de resurse umane calificate necesare pentru a susține inițiativele pe care Grupul Electrica și le-a propus pentru următoarea perioadă.

Potrivit Raportului, companiile din cadrul grupului, cu excepția Electrica SA, care are un contract colectiv de muncă valabil până în aprilie 2020, au încheiat cu succes negocierile privind un nou contract colectiv de muncă, valabil 2 ani de la 1 ianuarie 2020.

În 2019, în cadrul Grupului, a fost lansat anul trecut un amplu proiect de formare profesională în zona de Project Management, transformare AGILE, PMO și Business Case guide, ce are rolul de a pregăti organizația pentru perioada următoare. Până acum, mai mult de 100 de angajați au participat la cursuri. Managementul companiei susține principiul dezvoltării prin instruire continuă, prin implicarea angajaților în aceste programe, susținându-i în acest fel să abordeze în mod eficient provocările profesionale.

În interviul acordat InvesTenergy, Corina Popescu, CEO Electrica, a declarat: “În ceea ce privește dinamica personalului, există anumite paliere în care se fac angajări, iar pe altele se restrânge activitatea: ne dorim să ajungem la un echilibru între personalul direct productiv care aduce un plus de valoare și personalul care prestează servicii suport… Investim în dezvoltarea unor programe de training, care să îi ajute pe angajații noștri să se dezvolte din punct de vedere profesional. De asemenea, pentru noi, siguranța lor este o prioritate și alocăm o atenție sporită acestui aspect. Totodată, suntem în plin proces de dezvoltare a unor scheme de motivare și recompensare a angajaților, astfel încât să le recompensăm corect eforturile”.

“Credem că, investind în educație, vom reuși să formăm o nouă generație de electricieni, care sunt avantajați de faptul că sunt nativi digitali. Un prim pas pe care l-au făcut operatorii noștri din zona de distribuție pentru a pregăti noua generație de electricieni a fost să înființeze și să susțină mai multe clase profesionale în sistem dual (cu profil electric). Aici, elevii se pregătesc după o curriculă adaptată nevoilor din piața, fac practica în cadrul companiilor noastre de distribuție și, după absolvire, pot fi integrați în echipele noastre”, a afirmat Corina Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.