Electrica a finalizat achiziția companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica a finalizat achiziția companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”

Electrica anunță finalizarea achiziției companiei de proiect Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deținută integral de vânzători, care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice, prin intermediul proiectului „Vulturu”.

Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”, cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea), situat în zona comunei Vulturu, județul Vrancea. Proiectul se află în faza „ready-to-build”, se precizează în comunicatul Electrica. Prețul final a fost determinat prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. 

“În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judetul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producție a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluției pieței de energie și ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziția în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Electrica a informat piața de capital în data de 6 iulie 2022 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părțile sociale ale companiei Green Energy Consultancy & Investments S.R.L


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *