Electrica a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2022

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2022

Grupul Electrica a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2022. Acesta este disponibil pe website-ul Electrica la adresa:

https://www.electrica.ro/wp-content/uploads/2023/06/2022_Raport-Sustenabilitate-Grup-Electrica-RO.pdf

Directorul General al Grupului Electrica,  Alexandru Chirita, precizează: “Raportul contine o prezentare cuprinzatoare a performantelor Grupului Electrica in domeniul sustenabilitatii si evidentiaza eforturile depuse in anul care s-a incheiat pentru atingerea obiectivelor noastre de dezvoltare sustenabila si de conformare la cele mai inalte standarde etice si de mediu. Avem deja implementate o serie de politici in domeniul ESG la nivel de Grup si cautam constant modalitati de a reduce amprenta noastra de carbon si de a promova economia circulara.

Raportul de Sustenabilitate pe anul 2022 a fost intocmit in conformitate cu standardul Global Reporting Initiative (GRI) optiunea Core, suplimentul specific Sectorului de Energie, precum si cu legislatia nationala privind raportarea nefinanciara — Ordinele Nr. 1938/2016 si Nr. 2844/2016 emise de Ministerul Finantelor Publice. Totodata abordeaza cele doua obiective de mediu ale taxonomiei UE (conform Regulamentului (UE) 2020/852 ) si integreaza principiile BVB privind raportarea ESG. companiei este de aliniere a strategiilor, politicilor si a intregii activitati curente la paradigma asumata la nivelul Uniunii Europene, astfel incat sa putem contribui la efortul comun de diminuare a efectelor schimbarilor climatice si a inechitatilor sociale. De asemenea, avem in vedere si alinierea la propunerile legislatiei europene pe termen scurt si mediu, respectiv raportarea conform CSRD. Acest lucru inseamna ca depunem in permanenta eforturi pentru a integra principiile dezvoltarii sustenabile in toate segmentele activitatii noastre astfel incat sa fim un actor important in procesul de tranzitie energetica sustenabila, pentru clienti, mediu si comunitate.”

Electrica a publicat, până în prezent, sapte Rapoarte de Sustenabilitate, dezvoltate in conformitate cu Ghidul Initiativei Globale de Raportare (GRI). In anul 2016, Electrica a publicat primul raport de sustenabilitate, realizand astfel prima raportare non-financiara a companiei, cu un an ȋnainte de termenul legal. In noiembrie 2021, in cadrul forumului ARIR, Raportul de Sustenabilitate al Electrica pe anul 2020 a fost votat printre cele mai bune rapoarte de sustenabilitate din randul companiilor listate la BVB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *