Electrica achiziționează două parcuri fotovoltaice și un parc eolian de la Monsson. Va plăti 13,2 milioane euro pentru trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu de 207 MW energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica achiziționează două parcuri fotovoltaice și un parc eolian de la Monsson. Va plăti 13,2 milioane euro pentru trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu de 207 MW energie regenerabilă

Electrica continuă să investească în capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile. Anunță achiziția unui portofoliu de 207MW de energie regenerabilă de la Monsson.

Astăzi, au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207 MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea, precizează Electrica.

Astfel, a fost semnat un prim contract privind achiziția a 100% din părțile sociale deținute de vânzători în Crucea Power Park SRL, pentru un preț total estimat de 8.470.000 EUR, potrivit unei informări a companiei.  Crucea Power Park SRL dezvoltă proiectul eolian „Crucea Est”, cu o capacitate instalată proiectată de 121 MW și o capacitate de stocare a energiei electrice proiectată de 60 MWh (15 MW x 4h), situat în extravilanul comunei Crucea, jud. Constanța.

Electrica a achiziționat 100% din părțile sociale detinute de vânzători în Sunwind Energy SRL, pentru un preț total estimat de 1.485.000 EUR. Sunwind Energy SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2” cu o capacitate instalată proiectată de 27 MW, situat în vecinătatea orașului Satu Mare.

De asemenea, Electrica a achiziționat 100% din părțile sociale deținute de vânzători în New Trend Energy SRL pentru un preț total estimat de 3.245.000 EUR. New Trend Energy SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic „Satu Mare 3”, cu o capacitate proiectată de 59 MW, situat în vecinatatea orașului Satu Mare.

În această tranzacție, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanți ai casei de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de Berechet Rusu Hiriț.

Corina Popescu, Director General Electrica, a declarat: „Obiectivele ambițioase în materie de mediu ale Pactului ecologic european pot fi atinse printr-un efort susținut al jucătorilor din industrie. Achiziția celor 3 proiecte vine să reconfirme angajamentul Grupului Electrica în direcția dezvoltării sectorului de producție de energie electrică din resurse regenerabile, reprezentând, în același timp, un pas important în direcția implementării strategiei generale de creștere a Grupului”,

Suntem bucuroși să participăm împreună cu Electrica la scrierea unei file din istoria recentă a energiei regenerabile din România, a spus Sebastian Enache, Bussines Development Manager Monsson.

Contractele prevăd achiziționarea de către Electrica a părților sociale în cele trei companii și plata prețului aferent în patru etape, structurate în funcție de stadiul de dezvoltare a proiectului și de îndeplinire a unor condiții suspensive,  se specifică în informare.

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *