Electrica are un nou Director General: Cătălin Stancu. Vine de la E.ON, revine la Electrica

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica are un nou Director General: Cătălin Stancu. Vine de la E.ON, revine la Electrica

Cătălin Stancu este noul Director General al companiei Electrica. Director de strategie şi business development în cadrul E.ON România, Stancu a mai făcut parte din echipa de conducere a Electrica.

img_cs

Consiliul de Administrație l-a desemnat în funcția de Director General al Societății Energetice Electrica pe Dan Cătălin Stancu, care va prelua această responsabilitate începând cu data de 24 octombrie 2016, a anunțat compania într-un raport transmis BVB. Stancu îi succede în funcția Iulianei Andronache, care a asigurat interimatul începând cu luna martie 2016.

„Alegerea noului Director General al Societății Energetice Electrica s-a realizat în urma unui proces de selecţie riguros, desfășurat după cele mai bune practici. Îi urăm bun revenit în echipa Electrica Domnului Dan Cătălin Stancu, a cărui experiență este, în opinia noastră, foarte importantă, mai ales într-o astfel de perioadă plină de provocări. În același timp, îi mulțumim Doamnei Iuliana Andronache pentru modul în care a gestionat compania în ultimele șase luni”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Societății Energetice Electrica SA, Dl Cristian Bușu.

Dan Cătălin Stancu (53 de ani) este un executiv de top cu o experiență de peste 26 de ani în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani i-a petrecut în cadrul Grupului Electrica (1990 – 2009), perioadă în care a ocupat mai multe funcții de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative și privatizare. De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru în Consiliile de Administrație ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova și CEZ Oltenia. Începând din anul 2009, Cătălin Stancu a activat la E.ON România, unde a ocupat poziția de director de strategie și dezvoltare corporativă, precum și de membru în Consiliile de Administrație ale E.ON Distribuție România și E.ON Renewable. Cătălin Stancu este absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnice București, deținând totodată un MBA la Sheffield University, precum și o diplomă în management la Codecs-Open University, tot în Marea Britanie.

 

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *