Electrica, bună de plată. A fost dată în judecată de filialele Electrica Furnizare și SDEE Transilvania Sud, urmare a unei decizii a Curții de Conturi din 2013. S-au achitat facturi, dar lipsesc documentele justificative!

Publicat pe Categorii Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Electrica, bună de plată. A fost dată în judecată de filialele Electrica Furnizare și SDEE Transilvania Sud, urmare a unei decizii a Curții de Conturi din 2013. S-au achitat facturi, dar lipsesc documentele justificative!

Două dintre filiale – Electrica Furnizare și SDEE Transilvania Sud – au dat în judecată compania mama Electrica. Motivul invocat este respectarea unei decizii a Curții de Conturi din 2013.

Electrica a făcut anunțul astăzi, 20 martie, printr-un raport transmis Bursei de Valori București. Astfel, Electrica Furnizare a depus la Tribunalul București o acțiune în pretenții, obiectul cererii fiind obligarea Electrica la plata unei sume de 17.274.162 lei, reprezentand contravaloarea facturilor achitate în  lipsa unor documente justificative, astfel cum s-a reținut de către Curtea de Conturi prin Raportul nr. 2835 / 17 mai 2013 si prin Decizia nr. 20 / 17 iunie 2013, precizează Electrica.

Totodată, se solicită Electrica să achide dobânda legală remuneratorie  în cuantum de 3.213.445,55 lei, datorată începând cu data la care a încasat sumele de bani și până la data de 31 martie 2019, precum și dobânda legală calculată de la data de 31 martie 2019 până la data pronunțării unei hotărâri judecătorești executorii. Electrica este solicitată să plătească și o dobândă penalizatoare calculată de la data pronunțării unei hotărâri judecătoresti executorii până la achitarea efectivă a debitului principal.

Potrivit informării Electrica, și SDEE Transilvania Sud  a depus la Tribunalul Brașov o acțiune în pretenții, obiectul cererii fiind obligarea companiei mamei la:

  • plata sumei de 8.951.811 lei, reprezentand contravaloarea serviciilor achitate de SDTS și neefectuate de Electrica, în perioada 2010-2014, în baza contractelor de consultanță, de mandat și de prestări servicii încheiate între părți, astfel cum s-a constatat de către Curtea de Conturi prin Raportul din decembrie, pentru perioada 2010-2012, respectiv de catre reclamantă ca urmare a extinderii verificărilor dispuse de către Curtea de Conturi (până în anul 2014);
  • plata dobânzii legale calculate de la data plății până la data restituirii efective, precum și a diferenței dintre contravaloarea serviciilor achitate de SDTS și neefectuate de Electrica și valoarea acestora actualizată cu rata inflației, pentru perioada dintre data plății și data acțiunii.

Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *