Electrica Furnizare, lider pe piața de furnizare a energiei electrice din România, recrutează Director General. Înscrierile se fac până pe 5 iunie

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica Furnizare, lider pe piața de furnizare a energiei electrice din România, recrutează Director General. Înscrierile se fac până pe 5 iunie

Electrica Furnizare, lider pe piața de furnizare a energiei electrice din România, anunță demararea procesului de recrutare și selecție în vederea numirii unui Director General care va coordona activitatea companiei. Cei interesați se pot înscrie și transmite documentele solicitate în anunțul de recrutare, postat pe site-ul companiei, până la data de 5 Iunie 2018.

Sursă foto: Electrica Furnizare

Specialiștii din energie sunt convinși că va fi o concurență acerbă pentru postul de director general al celei mai profitabile filiale a grupului Electrica, așa cum a fost și în cazul recrutărilor pentru funcții de conducere în distribuții.

Compania AMROP România a fost selectată pentru a oferi asistență de specialitate în acest proces important proces de recrutare, care se va desfășura în respectul legislației aplicabile în vigoare, precum și în respectul principiilor competiției deschise, al profesionalismului, al transparenței, precum și cel al egalității de șanse și accesului liber pentru fiecare persoană care îndeplinește condițiile legale, potrivit anunțului de recrutare.

Electrica Furnizare este lider pe piaţa de furnizare a energiei electrice din România, cu o cotă de piaţă de 18,79% conform clasamentului realizat de ANRE privind cotele de piață ale furnizorilor pentru clienții finali. Pe piaţa concurenţială, compania are o cotă de piaţă de 10,34%, potrivit raportului ANRE din ianuarie 2018.

Director general al Electrica Furnizare este, în prezent, Mircea Pătrășcoiu. Filială a Grupului Electrica, compania s-a înființat în iulie 2011 prin fuziunea fostelor filiale: Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord și Electrica Furnizare Transilvania Sud. Societatea funcționează în 18 județe ale țării,  cu drept de furnizare în toată țara, prin Punctul de Lucru București și trei sucursale de furnizare a energiei electrice, cu câte șase agenții fiecare. De asemenea, Electrica Furnizare a obținut licența de furnizare gaze naturale, în iulie 2017, pentru desfășurarea activității de furnizare a gazelor naturale pe întreg teritoriul țării.

Criterii de recrutare şi selectare, necesar a fi îndeplinite cumulativ:

 • absolvent(ă) de studii superioare cu diplomă de licenţă;
 • minim 10 ani de experienţă profesională;
 • minim 5 ani de experienţă în funcţii de administrare / conducere / coordonare dintre care minim 3 ani în companii/societăţi cu cifră de afaceri de minim 200 milioane de euro sau minim 2000 de angajaţi
 • lipsa antecedentelor penale; candidatul să nu fi fost condamnat pentru infracțiunile: gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înșelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, spălare de bani (și alte infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului), bancruta simplă, bancruta frauduloasă (și alte infracțiuni prevăzute în Legea nr. 85/2006, respectiv Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență)
 • bună reputație personală şi profesională
 • integritate si profesionalism;
 • cunoaşterea limbii române sau a unei limbi de circulaţie internaţională;

Criterii specifice de selecție, care constituie avantaj:

 • absolvent(ă) al unei specializări/master/MBA în domeniile: management/ economic/ tehnic;
 • experienţă relevantă atât pe plan local cât şi internaţional;
 • experienţă relevantă în domeniul energiei;
 • cunoştinţe aferente legislaţiei locale si europene din domeniului energiei;
 • experienţă în relaţia cu autorităţile publice, autorităţile de reglementare şi supraveghere din domeniul energiei;
 • experiență în comunicarea şi relaţia cu investitorii;
 • cunoştinţe si experienta de guvernanţă si strategie corporativă;
 • experiență în managementul de proiect, preferabil în procese de transformare din domeniul energetic;
 • experienţă în domeniul audit, economic, contabilitate, financiar sau juridic; bun cunoscător al analizei economice;
 • experienţă în formarea, coordonarea şi dezvoltarea echipelor/colectivelor de personal şi planificarea succesiunii în cadrul acestora;
 • abilităţi de comunicare interpersonală si negociere,
 • cunoaşterea limbii române si a limbii engleze.

În mod obligatoriu, în selecţia candidaţilor se va avea în vedere evitarea situaţiilor de conflict de interese sau incompatibilităţi, este una din regulile stabilite în procesul de selecție.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *