Electrica: Profit mai mare cu 9% la 9 luni. Cătălin Stancu, director general: Rezultatele sunt în linie cu așteptările

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica: Profit mai mare cu 9% la 9 luni. Cătălin Stancu, director general: Rezultatele sunt în linie cu așteptările

Grupul Electrica se laudă cu un profit net de 466 de milioane de lei, în primele nouă luni din acest an, cu 8,9% mai mare comparativ cu rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2015, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.

electrica„Profitul net a crescut cu 38 de milioane de lei sau cu 8,9%, datorită îmbunătăţirii performanţei pe ansamblu, în ciuda descreşterii rezultatului financiar cu 10 milioane de lei sau cu 42,7%, şi a creşterii cheltuielii cu impozitul pe profit cu 11 milioane de lei, sau cu 12%”, se arată în raportul citat. În aceeaşi perioadă, Electrica a obţinut venituri de 4 miliarde de lei, în creştere cu 0,7% comparativ cu primele 9 luni din 2015.

Potrivit informării, rezultatele segmentului de distribuţie au fost mai mici în primele nouă luni din acest an faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului trecut ca efect al scăderii tarifelor de distribuţie, scădere ce a fost parţial compensată de creşterea cu 2,1% a cantităţii distribuite. În primele 9 luni din 2016, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 12,98 TWh către un număr de aproximativ 3,67 milioane de utilizatori şi a furnizat 8,1 TWh (în creştere cu 6,7% comparativ cu primele 9 luni din anul 2015), către 3,61 milioane de consumatori finali.

„Rezultatele înregistrate de Grupul Electrica în primele nouă luni din acest an sunt în linie cu aşteptările. Performanţele Grupului trebuie privite în contextul în care 2016 a fost un an cu multe provocări pentru companiile din sectorul energetic, în condiţiile liberalizării pieţei de energie şi ale necesităţii controlării costurilor, respectiv ale creşterii eficienţei pe segmentul de distribuţie”, a declarat Cătălin Stancu, director general Electrica SA.

Cu aproximativ 10.000 de angajaţi, Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.