Electrica: Profitul net a crescut cu 27% la 9 luni

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Electrica: Profitul net a crescut cu 27% la 9 luni

Ioan Roșca, Director General: “Performanțele financiare ale Grupului Electrica sunt remarcabile. Suntem cel puțin în linie cu obiectivele asumate”

Electrica

Grupul Electrica a înregistrat în primele nouă luni din 2015 un profit net consolidat de 428 milioane lei, în creştere cu 92 milioane lei, respectiv cu 27%, faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul operaţional, în același interval de timp, a fost de 497 milioane lei, cu 22% mai mare decât în primele nouă luni din 2014. Profitul atribuibil acționarilor a crescut cu 38% în primele 9 luni ale anului 2015, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Raportului companiei.

Electrica a înregistrat venituri din exploatare în valoare de 4.133 milioane lei, în creștere cu 384 milioane lei, respectiv 10%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere se datorează: veniturile din segmentul de distribuție de energie electrică au crescut cu 104 milioane lei, sau 6% grație creșterii cantității distribuite cu 6% față de perioada similară a anului 2014; veniturile din segmentul de furnizare de energie electrică au crescut cu 220 milioane lei, adică 7%, urmare a creșterii cantității furnizate cu 6%, se precizează într-un comunicat al comapniei.

În intervalul menţionat, cheltuielile operaţionale, exceptând costurile cu achiziția
energiei electrice, au scăzut cu 32,5 milioane lei, sau 2%. Cheltuielile cu energia
electrică au crescut cu 326 milioane lei, sau 20%, la 1.992 milioane lei, atât pe fondul creșterii cantităților distribuite și furnizate, cât și ca urmare a creșterii costului energiei electrice achiziționate pentru furnizare și trading. Costul cu energia electrică achiziționată este principalul cost al Grupului, reprezentând 48% din venituri în primele nouă luni din 2015.

“În primele nouă luni din 2015, performanțele financiare ale Grupului Electrica sunt remarcabile. Din acest punct de vedere, suntem cel puțin în linie cu obiectivele asumate. Continuăm sa facem ceea ce ne-am angajat, inclusiv prin prospectul de listare, să investim în rețelele de distribuție, în tehnologie de ultimă generație, fapt care se reflecta deja pozitiv în rezultatele noastre operaționale, dar și în îmbunătățirea calității serviciilor oferite, precum și în scăderea cheltuielilor de mentenanță. De asemenea, continuăm procesul de reformare profundă a companiei, proces început în urmă cu ceva timp cu restructurarea energică a zonei de servicii energetice. Pe lângă măsuri concrete de îmbunătăţire a productivităţii muncii şi a calităţii serviciilor, am reușit să implementăm cele mai bune practici de guvernanţă corporativă. În această etapă, mizăm pe o creştere sustenabilă, care să asigure stabilitatea financiară a companiei și poziţia de lider de piaţă”, a declarat Ioan Roşca, Director General Electrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *