Electrica renunță la judecata într-un dosar împotriva ANRE

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Electrica renunță la judecata într-un dosar împotriva ANRE

Electrica informează că a renunțat la judecata în dosarul 8019/2/2017 împotriva ANRE. În data de 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat act de renunțarea la cererea de judecare a recursului în dosarul nr. 8019/2/2017, formulate de Electrica și filialele sale de distribuție  admițând recursul declarat și anulând sentința recurată, potrivit unei informări a companiei transmisă BVB.

Dosarul are ca obiect anularea actelor administrative prin care s-au respins cererile formulate de catre societățile de distribuție pentru avizarea favorabilă a transferului Sistemului AMR (de citire automată a contoarelor) de la Electrica către filialele de distribuție și obligarea ANRE la emiterea actelor administrative pentru avizarea favorabilă a transferului Sistemului AMR de la Electrica către fiecare dintre operatorii concesionari sus menționați. În cererea sa, Electrica face referire la prevederile Ordinului ANRE nr. 31/2013 privind Metodologia privind reglementarea condițiilor privind preluarea de capacități de distribuție a energiei electrice, cu luarea în considerare a cererilor de transfer, respectiv a tuturor elementelor indicate în cuprinsul acestora și cu luarea în considerare a valorii nete contabile a Sistemului AMR la data de 30 septembrie 2017.

Totodată, dosarul are ca obiect obligarea ANRE la efectuarea corecțiilor necesare asupra venitului reglementat avut în vedere la stabilirea tarifelor de distribuție aprobate anterior, ca urmare a includerii investiției cu Sistemul AMR în baza reglementată a activelor operatorilor concesionari.

Cauza a fost înregistrata pe rolul Curții de Apel București în luna octombrie 2017, fiind respinsă la fond ca inadmisibilă, la termenul din 24.04.2018. Împotriva acestei soluții, Electrica și cele trei filiale de distribuție au formulat recurs.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *