Tranzacția anului în energie: Electrica va achiziționa participațiile Fondului Proprietatea din filiale cu 752 milioane lei

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Tranzacția anului în energie: Electrica va achiziționa participațiile Fondului Proprietatea din filiale cu 752 milioane lei

După negocieri ce au durat ani de zile, Societatea Energetică Electrica a anunțat că a încheiat un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud, SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare. Valoarea agregată a tranzacției este în cuantum de 752.031.841 lei, se precizează într-un comunicat al companiei transmis BVB.

„Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017”, potrivit comunicatului menționat.

Părțile intenționează să semneze documentația contractuală aferentă tranzacției preconizate după obținerea aprobărilor necesare corporative și din partea acționarilor, la nivelul Electrica și al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017.

Memorandumul se încheie după mai multe runde de negocieri, Electrica plecând de la oferta  fermă  de 790 milioane lei, anunțată în luna martie 2017..

Fondul Proprietatea deţine următoarele participaţii: 21,99% la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% la Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,99% la Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% la Electrica Furnizare SA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *