Electrica și filialele sale au dat în judecată ANRE. Au depus la Curtea de Apel București o acțiune în contencios administrativ. Cer anularea noii rate reglementate a rentabilităţii

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Electrica și filialele sale au dat în judecată ANRE. Au depus la Curtea de Apel București o acțiune în contencios administrativ. Cer anularea noii rate reglementate a rentabilităţii

Electrica și filialele sale de distribuție au dat în judecată Autoritatea Națională de Reglemnetare în domeniul Energiei – ANRE. Grupul cere anularea Ordinului Președintelui ANRE ce stabilește rata reglementată a rentabilității de 5,66% aplicată la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice începând cu data de 1 ianuarie 2019, precum și anularea partial Ordinului Președintelui ANRE privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

Electrica informează, printr-un comunicat transmis BVB, că în data de 19 octombrie 2018, împreună cu filialele de distribuție din grup au formulat plângere prealabilă către ANRE, în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect cererea de revocare în tot a Ordinului Președintelui ANRE nr. 168/2018 privind stabilirea ratei reglementate a rentabilităţii aplicate la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice prestat de operatorii de distribuție concesionari, începând cu data de 1 ianuarie 2019 si de emitere a unui ordin privind stabilirea ratei reglementate a rentabilității, cu respectarea procedurii de consultare şi în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile.

În paralel, Electrica împreună cu filialele de distribuție au depus la Curtea de Apel București o acțiune în contencios administrativ împotriva ANRE, având ca obiect cererea de anulare în tot a Ordinului Președintelui ANRE nr. 168/2018 și de emitere a unui ordin privind stabilirea ratei reglementate a rentabilității, cu respectarea procedurii de consultare şi în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile.

Totodată, în data de 22 octombrie 2018, Electrica împreună cu filialele de distribuție din cadrul grupului au formulat o plângere prealabilă către ANRE, în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect cererea de revocare în parte a Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, aprobată prin Ordinul Presedintelui ANRE nr. 169/2018 și de emitere a unui nou Ordin, care să țină cont de observațiile transmise de către societăți.

În plus, aceleași părți au formulat la Curtea de Apel București o acțiune în contencios administrative împotriva ANRE, avînd ca obiect cererea de anulare în parte a Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, aprobată prin Ordinul Presedintelui ANRE nr. 169/2018, în ceea ce privește o serie de articole și de emitere a unui nou ordin.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.