Electrica și Hidroelectrica vânează activele CEZ în România. Interes major pentru companiile de distribuție și furnizare

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Electrica și Hidroelectrica vânează activele CEZ în România. Interes major pentru companiile de distribuție și furnizare

Electrica și Hidroelectrica sunt interesate să cumpere unele active ale Grupului CEZ care ar urma să fie scoase la vânzare.

La o conferință organizată de publicația Focus Energetic, Bogdan Badea, Președinte Directorat,  a afirmat că “Hidroelectrica este interesată de preluarea unor active care sunt disponibile la vânzare în acest moment pe piața energiei din România, precum activele CEZ sau Enel”.

Și Electrica “se uită cu atenție” la activele  Grupului CEZ. Corina Popescu, CEO, a răspuns la întrebările adresate de ziariști că Electrica este interesată de „toate potențialele fuziuni ale achizițiilor pe piața românească”.

Surse din piața energiei spun că interesul major al celor două companii este pentru distribuția de energie a CEZ România – Distribuție Oltenia și compania de furnizare – CEZ Vânzare. Distribuție Energie Oltenia (fosta CEZ Distribuție) asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,4 milioane de client, potrivit datelor publicate pe site-ul CEZ România.

Acţionarii grupului CEZ au votat o nouă strategie pe 26 iulie, care descrie principalele direcţii de dezvoltare în viitor şi care include și renunţarea la activele din România. “Se lucrează la partea pregătitoare a procesului de vânzare, însă este mult prea devreme să apreciem ceva despre următorii paşi. Nu ne aflăm sub presiunea timpului să facem acest lucru pe termen scurt”, a declarat recent Ondrej Safar, country manager CEZ România.

 “Suntem fericiţi în România şi credem că putem primi oferte interesante şi competitive. Dacă nu vor veni oferte, vom repeta procesul. Procesul în sine va fi unul standard şi transparent şi fiecare participant va avea oportunitatea de a face o ofertă, apoi vom decide în funcţie de toate aceste elemente când şi cui vom vinde. Oricine din România sau din străinătate va avea posibilitatea de a face o ofertă”, a spus CEZ România.

Citește și:


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *