Electricienii Juniori, pregătiți de Distribuție Oltenia, pasionați de domeniul energetic din copilărie: „O meserie frumoasă, care necesită foarte multă gândire și îndemânare”

Publicat pe Categorii CSR, Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electricienii Juniori, pregătiți de Distribuție Oltenia, pasionați de domeniul energetic din copilărie: „O meserie frumoasă, care necesită foarte multă gândire și îndemânare”
  • Sfaturile lor  pentru elevii de clasa a VIII-a interesați să se înscrie în programul Ucenic Electrician: „Să urmeze cu încredere această meserie, să fie responsabili, atenți și să iubească ceea ce fac și, mai ales, să vină cu drag la școală și la orele de practică deoarece au foarte multe de învățat despre această meserie curată și frumoasă!”

Începând din luna septembrie 2019, operatorul Distribuție Oltenia derulează programul de internship plătit Electrician Junior pentru 24 din cei 33 de absolvenți ai proiectului Ucenic Electrician, din județele Argeș și Dolj. Din cei 24 absolvenți, 8 au efectuat internshipul în cadrul companiei Distribuție Oltenia. Prezentăm, în cele ce urmează impresiile lor despre experiența ca membri oficiali în echipa Distribuție Oltenia, precum și planurile de viitor pe plan profesional.

Echipa de Electricieni Junior din Pitești – dorința de performanță a pornit din copilărie

Pasiunea pentru domeniul energetic a început încă din copilărie pentru Emanuel, unul dintre Electricienii Junior din Pitești. El își amintește cu drag de momentele în care îl urmărea pe unchiul său electrician, pe care a început să îl ajute la montarea prizelor și întrerupătoarelor prin casă. În cadrul celor două programe, Ucenic Electrician și Electrician Junior, Emanuel își urmează acum visul de a face performanță în domeniu, și își dorește ca fiecare elev interesat de această meserie să „urmeze școala profesională și să se axeze pe acest domeniu pentru că se va pregăti pentru o meserie frumoasă”.

Foto: Emanuel

Pentru Samuel, intern în cadrul echipei de Electricieni Junior din Pitești, atracția față de tehnologie, dezvoltată în copilărie, l-a condus către decizia de a urma o meserie axată pe digitalizare și procese SMART. Pornind de la momentele în care experimenta cu asamblarea și dezasamblarea micilor echipamente din locuință, el s-a alăturat generației de electricieni a viitorului, descoperind o lume digitală în care să se dezvolte pe toate planurile pentru o carieră de succes.

Foto: Samuel

Experiența Electrician Junior înseamnă pentru Robert, unul dintre internii din județul Argeș, posbilitatea de a se pregăti pentru „o meserie frumoasă, care necesită foarte multă gândire și îndemânare”. La fel de nerăbdător de a-și însuși toate atribuțiile unui electrician este și colegul său, Narcis, pentru care, fiecare experiență de învățare din timpul internship-ului reprezintă un pas mai aproape de meseria viitorului.

Foto: Robert

Foto: Narcis

Echipa de Electricieni Junior din Craiova – sfaturi pentru tinerii pasionați de electricitate

Alexandru și Florin-Marius, tinerii interni din Craiova, consideră că programul Ucenic Electrician și orele de practică alături de specialiștii Distribuție Oltenia au fost esențiale în consolidarea abilităților unui profesionist în domeniu și i-au determinat să privească cu încredere spre viitorul lor profesional. Alături de echipa Distribuție Oltenia, ei continuă să se bucure de o formare completă, făcând parte din generația care va scrie viitorul în energie.

Foto: Alexandru

Foto: Marius

În calitate de membri oficiali în echipa Distribuție Oltenia, tinerii au descoperit prin intermediul programului un mod de lucru dinamic, bazat pe colaborare și respect. Din acest motiv, Cătălin și Alexandru Gabriel, ceilalți doi interni din Craiova din cadrul Distribuție Oltenia, sfătuiesc elevii de clasa a VIII-a interesați să se înscrie în programul Ucenic Electrician: „să urmeze cu încredere această meserie, să fie responsabili, atenți și să iubească ceea ce fac și, mai ales,     să vină cu drag la școală și la orele de practică deoarece au foarte multe de învățat despre această meserie curată și frumoasă!

Foto: Cătălin

Foto: Alexandru Gabriel

Programul Electrician Junior continuă pentru cei 8 interni Distribuție Oltenia până la finalul lunii februarie 2020. Electricienii Junior vor intra în posesia Certificatului de internship și vor putea fi direcționați către posturile disponibile din cadrul companiei, în funcție de evaluările obținute. De la Ucenic Electrician la Electrician Junior

Pentru prima generație de Ucenici absolvenți, operatorul Distribuție Oltenia și partenerii săi au asigurat în premieră un program de internship plătit, cu o durată de 6 luni pentru 24 dintre cei 33 de Ucenici Electricieni din Argeș și Dolj, care au finalizat ciclul școlar profesional din cadrul programului.

Programul pilot “Ucenic Electrician” a pornit din dorința operatorului Distribuție Oltenia de a le oferi tinerilor care își doresc o meserie de profil condițiile propice pentru a face performanță în domeniul energetic. El a debutat în 2016, în parteneriat cu Colegiul Energetic Craiova și Liceul Tehnologic Astra din Pitești, Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj și Asociația ROI, și a continuat, în 2017, cu lansarea celei de-a treia clase cu profil energetic, în cadrul Liceului Energetic Târgu Jiu. În anul 2018 proiectul s-a extins cu încă un județ – Teleorman, iar în anul 2019 județul Mehedinți s-a alăturat echipei extinse. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite la https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.