Electromagnetica va contesta în justiție amenda Consiliului Concurenței

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Electromagnetica va contesta în justiție amenda Consiliului Concurenței

Electromagnetica va contesta în Instanță decizia de sancționare a Consiliului Concurenței, urmare a unei investigații, anunță compania printr-un  raport transmis Bursei de Valori București. Anunțăm pe această cale acționarii că la data la care Electromagnetica va primi comunicarea deciziei Consiliului Concurenței motivate, vom contesta în justiție decizia de sancționare în vederea anulării acesteia, se precizează în raport.

Reprezentanții Electromagnetica susțin că au luat act cu surprindere de comunicatul Consiliului Concurenței prin care anunță sancționarea companiei cu 9.021.308 lei pentru o presupusă încălcare a legislației concurenței pe piața producerii și comercializării de energiei electrică.

Prin volumul de energie comercializat și condițiile contractuale, Electromagnetica nu a distorsionat și nu putea să distorsioneze piața concurențială, nu a luat parte la nici o înțelegere pe orizontală sau pe verticală și a acționat ca un investitor privat pe această piață, afirmă reprezentanții companiei. Potrivit acestora, pe durata investigației, Electromagnetica a furnizat Consiliului Concurenței argumente solide care dovedesc că activitățile sale comerciale s-au desfășurat în conformitate cu prevederile legale incidente (emise de către ANRE și OPCOM), faptul că societatea a avut întotdeauna un comportament de piață independent și că acuzațiile aduse sunt lipsite de orice fundament.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *