Vulcan, cu „Elefantul arab” în zona Golfului Piersic

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Vulcan, cu „Elefantul arab” în zona Golfului Piersic

Uzina Vulcan anunță dezvoltarea celei mai performante unități de pompare pentru extracția țițeiului fabricată în România, noul utilaj petrolier românesc urmând să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială „Elefantul arab”, se precizează într-un comunicat al societății din București.

„Prin caracteristici tehnice impresionante, realizarea echipei de la Vulcan poate asigura o producție de peste 1.000 de barili de țiței pe zi cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, însemnând un spor de productivitate de 30% și o creștere de eficiență energetică tot de 30% față de vârful de gamă precedent. «Elefantul arab» vine în întâmpinarea tendințelor actuale de maximizare a cantităților de petrol extrase și, la prețul de piață actual al acestuia, oferă posibilitatea unei amortizări rapide din producția realizată”, se menționează în comunicat.

Uzina Vulcan din București a livrat peste 25.000 de unități de pompare pentru extracția țițeiului, în circa 25 țări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este și producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale românești, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iași, Brașov, Constanța.

În următorii 3 – 5 ani, Vulcan țintește vânzări externe de minimum 75% din cifra de afaceri. Pentru echipamentele sale de producere a energiei, Vulcan a ales cu prioritate țările din nordul Europei, în timp ce pentru utilajul petrolier, a optat pentru zona Golfului Persic, estul Europei și America de Sud.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *