Eleva Martina Orlea, “Ministrul Energiei pentru o zi”

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Eleva Martina Orlea, “Ministrul Energiei pentru o zi”

Martina Orlea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe M. Murgoci” din Brăila a fost” ministrul Energiei pentru o zi”. Ministrul Andrei Gerea a felicitat-o pe tânără pentru faptul că a câștigat concursul de aplicații.

6ministru pentru o zi

Prima activitate comună în cadrul ministerului a acestei eleve, în noua calitate, a fost participarea la o întâlnire cu reprezentanți ai CitiBank, în cadrul căreia au fost discutate posibile proiecte pentru dezvoltarea companiilor unde statul este acționar, precum și pentru creditarea IMM-urilor. Martina Orlea a efectuat, ulterior, o vizită la ELCEN, mai exact la Centrala termoelectrică Bucureşti Vest, unde a participat la o ședință tehnică și i s-a prezentat cum funcționează Centrala, investițiile făcute în producerea energiei termice și electrice. Cu directorul tehnic al ELCEN, Constantin Dobre, pe post de ghid, tânăra ministru a inspectat instalațiile de producție, centrul de comandă și s-a arătat interesată și de condițiile în care lucrează specialiștii de acolo, se menționează într-un comunicat al ministerului.

După vizita la CET Vest, a urmat o întâlnire cu ministrul secretar de stat pe IMM-uri, Anca Ionescu, care i-a prezentat programele privind întreprinderile mici și mijlocii, măsurile care sunt prevăzute pentru un sprijin suplimentar precum scutirea impozitului pe dividende sau reglementarea Incubatoarelor de Afaceri. Ziua s-a încheiat cu participarea, alături de ministrul Andrei Gerea, la un dineu prilejuit de Ziua Națională a Austriei.

Proiectul Ministru pentru o zi a fost derulat de Consiliul Național al Elevilor, în parteneriat cu Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri. Consiliul Naţional al Elevilor reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii şi încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *