Enel a finalizat achiziția de hidrocentrale ERG cu o capacitate de 527 MW

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a finalizat achiziția de hidrocentrale ERG cu o capacitate de 527 MW

Enel S.p.A anunță că filiala sa, Enel Produzione S.p.A („Enel Produzione”), a finalizat achiziția întregului pachet de acțiuni al ERG Hydro S.r.l. („ERG Hydro”), de la ERG Power Generation S.p.A. („ERG Power Generation”), în urma îndeplinirii condițiilor stabilite anterior în acordul de vânzare-cumpărare.

Enel Produzione a achitat circa 1 miliard de  euro, la care s-a adăugat la închidere o ajustare inițială a prețului de circa 226 milioane de euro privind evaluarea de tip mark-to-market a anumitor instrumente derivate de acoperire a ERG Power Generation aferente unei părți din energia care va fi produsă în viitor de hidrocentralele ERG Hydro, potrivit unui comunicat al companiei. Contractul de vânzare-cumpărare prevede și o ajustare a contraprestației în lunile următoare, care se va efectua în principal pe baza modificării capitalului de lucru net și a poziției financiare nete ale ERG Hydro, precum și pe baza rezervelor de apă ale unor bazine incluse în vânzare.

Centralele deținute de ERG Hydro, situate în regiunile Umbria, Lazio și Marche, au o capacitate instalată de 527 MW și o producție medie anuală de circa 1,5 TWh. În urma operațiunii, 113 angajați se vor alătura grupului Enel, inclusiv tehnicieni specializați în managementul operațional al centralelor, specialiști în managementul energiei și personal dedicat.

În conformitate cu Planul Strategic actual, tranzacția contribuie la consolidarea traiectoriei de dezvoltare a grupului Enel în domeniul surselor regenerabile, cu o suplimentare a capacității instalate în Italia. Ca urmare a tranzacției, grupul Enel are acum o capacitate hidroenergetică de circa 13 GW instalată în toată Italia, iar capacitatea totală regenerabilă, inclusiv geotermală, eoliană și fotovoltaică, ajunge la circa 14,5 GW.

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate și energie din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente și activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 90 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și, cu cei peste 75  de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de rețea la nivel global1. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case și companii, și are cea mai mare bază de clienți la nivel mondial. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează centrale cu o capacitate instalată de circa 51 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Enel X Global Retail, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este lider mondial în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de 7,7  GW, gestionată la nivel global; compania a instalat circa  195 MW de capacitate de stocare și, în sectorul mobilității electrice,  245.000 de puncte de încărcare2 a vehiculelor electrice pe tot globul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *