Enel a inaugurat cel mai mare complex de parcuri eoliene din Grecia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a inaugurat cel mai mare complex de parcuri eoliene din Grecia
  • Compus din șapte parcuri eoliene aflate pe insula Evia, complexul are o capacitate totală instalată de peste 154 MW și va putea genera aproximativ 480 GWh pe an
  • Investiție de 300 de milioane de euro

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Hellas S.A. („EGPH”), a conectat la rețea noul său complex de parcuri eoliene Kafireas, cel mai mare de acest fel din țară, cu o capacitate totală de peste 154 MW.

Situat în municipalitatea Karystos (Evia), complexul Kafireas a necesitat o investiție totală de aproximativ 300 de milioane de euro. La ceremonia de inaugurare de astăzi au participat premierul Greciei, dl. Kyriakos Mitsotakis, ministrul grec al Mediului și Energiei, dl. Kostis Hatzidakis, împreună cu CEO-ul Enel Green Power, dl. Antonio Cammisecra, Head of Europe and Euro-Mediterranean Affairs al Enel, dl. Simone Mori, precum și șeful Enel Green Power Europa, dl. Aristotelis Chantavas.

Antonio Cammisecra, CEO-ul Enel Green Power, a declarat: „Am ajuns într-o etapă importantă prin conectarea la rețeaua electrică a celui mai mare proiect eolian din Grecia, una dintre primele țări în care am început călătoria noastră în domeniul energiei regenerabile cu mai mult de un deceniu în urmă. Kafireas subliniază angajamentul nostru global pentru energia verde și decarbonizare, în conformitate cu urmărirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, precum și cu angajamentul nostru pentru diversificarea mix-ului de energie electrică generată la nivel de țară. Pe lângă furnizarea de energie cu emisii zero la nivel național, acest proiect are, de asemenea, un puternic accent local, întrucât sprijinim membrii comunității din Evia, susținând inițiativele de sustenabilitate care vizează îmbunătățirea economiei insulei, alături de realizarea de activități de protecție a mediului.”

Kafireas este un complex de șapte parcuri eoliene cu 67 de turbine care va fi capabil să genereze aproximativ 480 GWh pe an și va contribui la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă cu 315.000 tone anual. Complexul energetic este susținut de un acord de achiziție a energiei electrice (PPA) pe 20 de ani cu Operatorul Elen al Pieței de Energie Electrică (DAPEEP).

Proiectul eolian include interconectarea cu Grecia continentală printr-un cablu de înaltă tensiune aerian, subteran și submarin de 150kV, precum și două noi stații de transformare de 150 kV în Evia. Energia electrică din Kafireas va fi distribuită în rețeaua națională din Grecia continentală prin stația de înaltă tensiune situată în Pallini, Attica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *