Enel a lansat un nou concept de raportare digitală integrată

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a lansat un nou concept de raportare digitală integrată

Enel a publicat, pe website-ul său, versiunea digitală a Raportării Integrate 2020. Acest instrument permite Grupului să detalieze, într-un mod inovator, performanța înregistrată în anul 2020, perspectivele pe termen mediu și lung, strategia și modelul său de business sustenabil și integrat, nesesare pentru implementarea strategiei „Open Power pentru un viitor mai luminos. Susținem progresul sustenabil”, care inspiră Enel în generarea de valoare durabilă pentru și împreună cu toți factorii interesați.

Raportarea Integrată 2020 este noul mod în care Enel vorbește despre capacitatea de a genera valoare durabilă pe termen scurt, mediu și lung pentru toți”, a declarat Alberto De Paoli, director financiar al Grupului Enel. „Noul concept de capitalism al părților interesate, care ghidează acțiunile noastre, ne-a permis să identificăm și să înțelegem așteptările părților interesate și să creăm o abordare interactivă și interconectată în comunicare, care ne permite să integrăm informațiile disponibile în documentele noastre într-o viziune holistică a Grupului și a procesului de creare a valorii prin intermediul unui model de afaceri sustenabil”.

Prin storytelling, vrem să descriem strategia Enel și modelul său de business sustenabil și integrat într-un mod inovator”,  a declarat  Ernesto Ciorra, Chief Innovability® Officer al Grupului Enel. „Făcând acest lucru, putem ilustra viziunea Enel care combină sustenabilitatea și inovația, în care impulsul pentru schimbare și creativitatea oamenilor noștri conduc angajamentul constant al Grupului, în armonie și sinergie cu toate părțile interesate, contextul social în care operăm, partenerii noștri industriali, comunitatea financiară, colegii noștri. Doar așa putem crea cu adevărat progrese durabile, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.”

Enel a confirmat și consolidat abordarea „Core&More” în sistemul său de raportare, în care Raportul Anual Integrat este documentul „Core”, fiind însoțit de documentele aprofundate și detaliate „More”, pentru a răspunde așteptărilor diferitelor categorii de părți interesate. Aceste documente includ Raportul de Sustenabilitate, Situațiile financiare ale Enel SpA, Raportul privind Guvernanța Corporativă și Structura Acționariatului și Raportul privind Politica de Remunerare.

Raportarea Integrată 2020 se bazează pe structura sa digitală, depășește dimensiunile documentelor individuale de raportare, valorificând la maximum conținutul lor în ceea ce privește circularitatea informațiilor. Căile definite de domeniile relevante permit navigarea interconectată și personalizată a conținutului bazat pe domenii specifice de interes și a analizei aprofundate, pentru a descoperi Grupul Enel, modelul său de business durabil, strategia, procesul său de creare de valoare și angajamentul de combatere a schimbărilor climatice.

Enel și-a confirmat, de asemenea, rolul de lider în raportarea corporativă, adoptând noile standarde cerute de Inițiativa de Raportare Globală (GRI), orientările Consiliului Internațional de Afaceri (IBC) al Forumului Economic Mondial (WEF), precum și indicatorii impuși de Consiliul pentru Standarde de Contabilitate a Sustenabilității (SASB, în ceea ce privește sectorul principal de referință al Enel, “Sectorul utilităților electrice și al generatoarelor de energie”). În plus, cu un an în urmă au fost furnizate informațiile necesare, conform taxonomiei UE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *