Enel a modernizat stația de transformare Marmura Tulcea

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a modernizat stația de transformare Marmura Tulcea

Enel Distribuţie Dobrogea a încheiat lucrările de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) Marmura, amplasată în Tulcea, ca urmare a unui proiect de investiții în valoare de 11,4 milioane lei, anunță compania.

Statie de transformare

Staţia de transformare 110/20 kV Marmura a fost pusă în funcţiune în anul 1979 și au fost realizate de atunci doar lucrări de mentenanță. Această staţie alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 9600 de clienţi din jumătatea estică din municipiul Tulcea precum și zona industrială, dar și localitățile din vestul Deltei Dunării: Tudor Vladimirescu, Patlăgeanca, Ceatalchioi, Sălceni, Plauru, Pardina, Ilganii de Jos, Ilganii de Sus, Partizani, Vulturu, Gorgova, Băltenii de Jos și Maliuc.

Staţia de transformare are în prezent o putere instalată de 2 x 25 MVA (Mega Volt Amper) și este din anul 2008 inclusă în sistemul Telecontrol, sistem ce permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie într-un timp scurt, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol  permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *