Enel câștigă 130 MW într-o licitație organizată de GSE. Noi capacități regenerabile

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel câștigă 130 MW într-o licitație organizată de GSE. Noi capacități regenerabile

În cea de-a șaptea rundă de licitații pentru surse regenerabile de energie (RES) organizată de GSE (Gestore Servizi Energetici – Furnizor de servicii energetice), Enel Green Power Italia și Enel Produzione au primit 129,6* MW, împărțiți în capacitate nouă regenerabilă și recondiționarea de hidrocentrale operaționale.

Din capacitatea totală atribuită, 89,2 MW provin din două noi proiecte solare, care urmează să fie construite în regiunea Piemont și Sicilia, a căror lucrări de construcție încep în 2022. De asemenea, 37,3* MW provin din recondiționarea a trei hidrocentrale operaționale în regiunile Basilicata, Campania și Lazio. Restul de 3,1 MW* se referă la o nouă capacitate regenerabilă din categoria „registre”, cu un total de opt proiecte, inclusiv șase proiecte pentru o nouă capacitate solară pe acoperișurile clădirilor și terenurilor Enel – în regiunile Toscana, Lombardia și Campania-, o hidrocentrală în Sicilia și un proiect de recondiționare a unei hidrocentrale existente în regiunea Marche.

A șaptea licitație pentru surse regenerabile de energie GSE a înregistrat o ofertă totală de doar 1.232 MW iar proiectele adjudecate sunt de 975 MW, puțin sub 30% din cei 3.313 MW puși la dispoziție în cadrul categoriei „licitație – nouă capacitate regenerabilă > 1 MW” (Grupa A).

 „Rezultatul celei de-a șaptea licitații GSE confirmă tendințele înregistrate în licitațiile anterioare, începute în octombrie 2019”, a declarat Salvatore Bernabei, directorul Enel Green Power și Thermal Generation. „În conformitate cu semnalele pozitive venite din Decretul de simplificare „Bis” al Italiei, publicat anul trecut, e nevoie urgentă de a pune în aplicare măsuri concrete pentru a garanta siguranța și pentru a reduce timpul necesar procedurilor de autorizare, alături de armonizarea legislației locale și centrale privind obiectivele de decarbonizare ale Italiei. În următoarele luni, așteptăm normele de aplicare prevăzute de Decretul Legislativ al Italiei nr.199/2021 de transpunere a RED II și îmbunătățiri ulterioare ale legislației pentru a oferi o mai mare siguranță operatorilor dintr-un sector cheie pentru redresarea economică.”

 Construirea de noi capacități regenerabile și recondiționarea centralelor existente în Italia fac parte din angajamentul amplu al grupului Enel de a extinde surselor regenerabile și de a decarboniza activitatea. În Italia, obiectivul este de a dezvolta o nouă capacitate regenerabilă la nivel de grup de 1 GW, între 2022 și 2024.

 Planul Strategic 2022-2024 al Enel prevede o creștere a capacității din surse regenerabile de 21,2 GW, pentru a ajunge la o capacitate totală de 75 GW.

* pentru hidrocentrale valoarea puterii reprezentate este valoarea concesiunii


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.