Enel a câștigat premiul Platts Global Energy Awards 2016

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a câștigat premiul Platts Global Energy Awards 2016

Enel a câștigat premiul Platts Global Energy Awards (GEA), la categoria „Leadership în industrie – Energie electrică”. Platts a lăudat proactivitatea companiei în poziționarea de a încorpora schimbările rapide din sectorul energetic în planul său strategic, precum și poziția de lider în inovare și durabilitate, menționând că obiectivul Grupului de a atinge zero emisii de carbon, până în 2050, este „tangibil”, potrivit unui comunicat al companiei.

Logo Enel
Logo Enel

„Această recunoaștere a poziției de lider în sectorul energiei electrice reflectă impulsul care am construit, de-a lungul ultimilor doi ani și jumătate, transformarea Enel în compania ‘Open Power’: inovatoare, sustenabilă și orientată spre viitor”, a declarat CEO-ul Enel Francesco Starace.

Enel a fost evaluat pe baza următoarelor criterii: profilul companiei, rezultatele financiare, inovare, excelență operațională, siguranță, securitate și viziune strategică. Întrucât aproximativ 50% din energia generată de Enel este fără emisii de carbon, grupul independent a apreciat compania drept lider mondial în producția de energie curată. Juriul a fost, de asemenea, impresionat de capacitatea Enel de a digitaliza rețelele de pe piețele mature, în timp ce conduce mișcarea digitală pe piețele emergente. Cu primul hub complet comercial vehicle-to-grid realizat de Enel și Nissan în Danemarca, juriul a lăudat Enel pentru că este avansat, comparativ cu alții, în ceea ce privește această tehnologie revoluționară.

Premiul „Leadership în industrie – Energie electrică” se adresează tuturor producătorilor de energie, companiilor de utilități, producătorilor integrați de energie electrică, operatorilor de sisteme și entităților de pe piața regională. În acest an, juriul a evaluat, pentru fiecare nominalizat, elaborarea și punerea în aplicare a unui plan strategic care optimizează performanța și creșterea, în timp ce prezintă o abordare agresivă, proactivă față de un mediu de afaceri schimbat radical. În plus față de istoricul de trei ani a unui nominalizat, juriul a căutat dovezi ale impactului asupra industriei, din ianuarie 2015.

Aflat la cea de-a 18-a ediție, premiul Platts GEA a fost descris de către participanții și câștigătorii din trecut drept „World Series” și „Academy Awards” în domeniul energiei. Prestigiosul premiu este înmânat în fiecare an de către Platts, care, din 1909, este principalul furnizor mondial de informații în domeniul energiei și al metalelor. Platts primește mai mult de 200 de nominalizări GEA în fiecare an, din 25 de țări, inclusiv Brazilia, India, Puerto Rico, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Rusia, Elveția, Argentina, China, Pakistan, Bangladesh, Thailanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *