Enel construiește al treilea parc eolian de 140 MW în Africa de Sud

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel construiește al treilea parc eolian de 140 MW în Africa de Sud

Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA (EGP RSA), a început construcția parcului eolian Nxuba, de 140 MW, în Districtul Amatole, acesta fiind al treilea proiect eolian al Grupului în provincia Eastern Cape din Africa de Sud. Construcția parcului eolian Nxuba, estimată să fie finalizată în septembrie 2020, va necesita o investiție totală de peste 200 milioane euro.

“Prin începerea construcției parcului eolian Nxuba, primul dintre cele 5 proiecte acordate companiei în cadrul licitației de energie regenerabilă organizată în Africa de Sud în 2015, Enel își confirmă angajamentul de a-și dezvolta și consolida prezența în țară”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă, Enel Green Power (“EGP”). “Acest nou proiect reconfirmă contribuția EGP RSA în diversificarea mixului de surse, asigurând, în același timp, furnizarea energiei regenerabile pentru Eskom și promovând creșterea socio-economică a comunităților locale.”

După punerea în funcțiune, Nxuba va genera o cantitate de energie estimată la peste 460 GWh pe an, ajutând la prevenirea emisiilor a 500.000 tone de CO2 anual. Parcul eolian va fi susținut de un contract de furnizare de energie cu durata de 20 de ani cu Eskom, compania de utilități de energie sud-africană, ca parte a licitației Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP) organizată de guvernul din Africa de Sud, care a acordat Grupului Enel în aprilie 2015, în cea de-a patra rundă a licitației, cinci proiecte cu o capacitate totală de 700 MW,

EGP RSA va utiliza echipamente și procese inovatoare în construcția parcului eolian Nxuba, precum platforme digitale avansate și soluții software pentru a monitoriza avansul și calitatea construcției și pentru a susține activitățile sitului, dispozitive digitale pentru realizarea controalelor de calitate pe teren și monitorizare inteligentă a componentelor turbinelor eoliene. Aceste procese și echipamente vor asigura o colectare mai precisă, mai rapidă și mai fiabilă a datelor, îmbunătățind calitatea procesului de construcție și facilitând comunicarea dintre echipele de pe șantier și cele de la distanță.

În plus, compania, împreună cu partenerii locali, și-a asumat o dezvoltare socio-economică și industrială semnificativă, prin acordarea de achiziții preferențiale și oportunități de joburi în comunitățile din zonă,  prin atragerea business-urilor locale în calitate de furnizori, asigurarea de servicii WiFi gratuite pentru comunitățile din zonă și organizarea unor traininguri despre tehnologia eoliană pentru locuitorii din zonele respective. EGP RSA s-a concentrat, de asemenea, pe educație, considerată principalul element al dezvoltării socio-economice, prin furnizarea de energie curată în școli cu ajutorul unor sisteme de panouri fotovoltaice de dimensiuni mici, acordând, în același timp, burse elevilor și susținând un program de asigurare a mesei în școli.

Celelalte proiecte acordate EGP RSA în cea de-a patra rundă a licitației REIPPPP sunt parcul eolian Oyster Bay de 140 MW, tot din Eastern Cape, precum și centralele eoliene Garob (140 MW), Karusa (140 MW) și Soetwater (140 MW), toate situate în provincia Northern Cape. EGP RSA operează deja unități cu peste 520 MW de energie în centrale eoliene și solare în Africa de Sud. Centralele solare sunt Upington (10 MW) și Adams (82,5 MW) în provincia Northern Cape, Pulida (82,5 MW) în provincia Free State, Tom Burke (66 MW) în Limpopo și Paleishuewel (82,5 MW) în Western Cape. De asemenea, parcurile eoliene ale Grupului sunt Nojoli (88 MW) și Gibson Bay (111 MW), ambele în Eastern Cape.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *