ENEL construiește cel mai mare parc eolian din Peru. Investiție de 165 mil. dolari

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic ENEL construiește cel mai mare parc eolian din Peru. Investiție de 165 mil. dolari

Enel, prin subsidiara sa de energie regenerabilă Enel Green Power Peru, a început construcția primului parc eolian din Peru, Wayra I1, localizat în districtul Marcona, regiunea Ica. Parcul, în cadrul căruia sunt în curs de instalare primele turbine eoliene, va avea o capacitate totală de 132 MW și va fi cel mai mare parc eolian din țară.

„Construcția primului parc eolian al Enel în Peru consolidează prezența noastră în țară și demonstrează angajamentul nostru ferm în sectorul de regenerabile din Peru”, a spus Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power.

Grupul Enel va investi aproximativ 165 milioane dolari americani în construcția noului parc eolian, investiție inclusă în planul strategic actual. Se estimează că proiectul va începe să funcționeze în prima jumătate din 2018,susținut de un contract de furnizare pe o perioadă de 20 de ani, încheiat cu Ministerul Energiei și Minelor din Peru.

Noul parc eolian, care cuprinde 42 turbine eoliene de peste 3 MW fiecare, va putea genera aproximativ 600 GWh pe an, echivalentul nevoilor de consum anuale a peste 480.000 gospodării peruviene, ajutând la prevenirea a peste 288.000 tone de emisii de CO2 pe an în atmosferă. Energia produsă de parcul eolian va fi transmisă în rețeaua peruviană de transport (SEIN) prin stația locală Poroma.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *