Enel construiește o centrală fluvială în Peru. Investiție de 50 milioane dolari

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel construiește o centrală fluvială în Peru. Investiție de 50 milioane dolari

Enel, prin subsidiara Enel Green Power din Peru (EGGP), anunță demararea construcției hidrocentralei fluviale de 20 MW, Ayanunga,  localizată în districtul Monzon din regiunea peruviană Huanuco.

„Peru este una dintre pieţele-cheie pentru Enel Green Power, iar începerea construcției Ayanunga reprezintă un pas înainte în consolidarea prezenței noastre în sectorul energiei regenerabile din Peru”, a declarat Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power. „În momentul în care va deveni complet funcțională, această centrală va adăuga 20 MW la capaciatatea instalată de 780 MW a hidrocentralelor pe care Grupul Enel le operează deja în această țară. Obiectivul nostru este să devenim lideri în dezvoltarea energiei regenerabile din Peru, creând valoare în comun pentru comunitățile care trăiesc în apropierea acestor proiecte”, a precizat acesta.

Enel va investi aproximativ 50 milioane dolari în construcția hidrocentralei Ayanunga, investiție inclusă în planul strategic actual al Grupului. Proiectul este susținut de un contract de furnizare pe o perioadă de 20 de ani, încheiat cu Ministerul Energiei și Minelor din Peru. Ayanunga va contribui cu peste 130 GWh pe an la sistemul energetic din Peru, echivalentul nevoilor de consum anuale a peste 105.000 gospodării peruviene. Reprezentanții Enel estimează că Ayanunga va începe să funcționeze până la sfârșitul lui 2018, urmând ca, după ce devine complet funcțională, să ajute la prevenirea a peste 62.800 tone de emisii de CO2 pe an în atmosferă.

Grupul Enel a câștigat, în 2016, dreptul de a semna contractele de furnizare pentru centrala Ayanunga, în urma celei de-a patra licitații publice pentru energie regenerabilă, demarate de autoritatea de reglementare energetică peruană, OSINERGMIN. Cu o capacitate eoliană, solară și hidro de 326 MW acordată în cadrul licitației, EGPP va deveni principalul jucător de energie regenerabilă din Peru până în 2018, și singura companie care va opera centrale cu 3 tehnologii regenerabile diferite din țară.

Grupul Enel este prezent în sectorul de energie regenerabilă din Peru prin EGPP, care construiește, de asemenea, centrala solară de 180 MW, Rubí, și prin Enel Generación Perú și Enel Generación Piura, care, împreună, au o capacitate instalată de aproximativ 2 GW. Grupul operează și în sectorul de distribuție energie electrică din țară prin Enel Distribución Perú, care are aproape 1.4 milioane de clienți în Regiunea Lima.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *