Enel construieşte parcul eolian cu nr. 6 în SUA

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel construieşte parcul eolian cu nr. 6 în SUA

Grupul Enel SpA, prin filiala Enel Green Power North America Inc (EGPNA), a demarat construcția parcului eolian Rock Creek în statul Missouri.

Noul parc eolian, deținut de o filială a EGPNA denumită Rock Creek Project Wind LLC, va avea o capacitate instalată totală de 300 MW și va intra în funcțiune până la sfârșitul anului 2017. Enel va investi aproximativ 500 de milioane de dolari în construcția Rock Creek, ca parte a investițiilor prezentate în actualul plan strategic al companiei, se precizează într-un comunicat al Enel. Proiectul este finanțat prin resurse proprii ale Grupului Enel.

enel-green-power1

Complet operațional, Rock Creek va genera aproximativ 1.250 GWh pe an – echivalentul necesarului de consum energetic al peste 100.000 de gospodării americane – evitând emisia a circa 900.000 de tone de dioxid de carbon în fiecare an.

„Începerea lucrărilor de construcție la un alt proiect eolian în SUA consolidează investițiile noastre importante și dezvoltarea pe piața din SUA”, a declarat Rafael Gonzalez, directorul pentru America de Nord al Enel Green Power, divizia pentru energii regenerabile a Grupului Enel.

Rock Creek este unul dintre cele șase proiecte de energie regenerabilă ale Enel aflate în construcție în Statele Unite ale Americii.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *