Enel Distribuție Muntenia: Investiții de peste 8,6 milioane lei în primele 5 luni

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Distribuție Muntenia: Investiții de peste 8,6 milioane lei în primele 5 luni

În cazul unei avarii, aceasta va putea fi rezolvată rapid de echipele Enel prin intermediul sistemului de gestiune a reţelei prin Telecontrol, fără a mai fi necesară deplasarea la posturile de transformare şi punctele de alimentare. Enel Distribuție Muntenia a realizat, în primele 5 luni ale anului, lucrări de modernizare și investiții în beneficiul a peste 100.000 de clienți  din București, astfel încât serviciul de distribuție a energiei electrice să fie unul mai sigur, anunță compania.

retea_de_distributie.jpg Ghid electricAstfel, în perioada ianuarie – mai 2016, echipele Enel Distribuție Muntenia, au modernizat si introdus în Telecontrol, sistemul de monitorizare si control de la distanță a rețelei, un număr de 12 puncte de alimentare şi 30 de posturi de transformare.

Totodată, au fost finalizate și lucrările de modernizare a rețelei de medie si joasă tensiune începute în urmă cu un an în cartierele Cotroceni și Dorobanți. Prin intermediul acestor lucrări au fost înlocuite cablurile vechi de medie şi joasă tensiune cu unele noi performante care au o capacitate sporită de transport al energiei electrice, se menționează într-un comunicat la Enel Distribuție Muntenia.

A fost finalizată și lucrarea de trecere la 20kV din zona Piața Sudului care a fost corelată cu proiectul Primăriei București de realizare a pasajului rutier din zonă. Astfel au fost modernizate reţele de cabluri cu o lungime cumulată de 6 km.

Potrivit reprezentanților companiei, toate aceste lucrări fac parte dintr-un amplu program de modernizare și telegestiune demarat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de calitate şi mediu ale grupului Enel. Lucrările finalizate în primele 5 luni însumează o investiție de peste 8,6 milioane de lei, fiind doar o parte din planul semnificativ de investiții ce va fi realizat anul acesta în București, numeroase lucrări fiind deja în derulare.

Implementarea lucrărilor de investiţii pentru realizarea sistemului Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 – 2015, 86% din stațiile de transformare ale Enel Distribuție Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță a rețelei. Astfel, calitatea serviciului de distribuție a crescut semnificativ. Prin comparație, conform datelor ANRE, autoritatea de reglementare în domeniul energiei electrice, în timp ce în 2010 pentru clienții Enel durata unei întreruperi medii per client/an (SAIDI – System Average Interruption Duration Index) era de 574 minute, în 2014 (conform ultimului raport oficial al ANRE), același indicator scăzuse la jumătate – 259 minute/client/an.

Reprezentanții Enel explică că unul dintre principalele beneficii ale sistemului de gestiune a reţelei prin Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie foarte rapid şi eficient, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol  permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor.

Enel și-a propus ca toate staţiile si posturile de transformare să fie modernizate complet şi controlate integral de la distanţă, inclusive în rețeaua de joasă tensiune.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *