Enel Green Power construiește cea mai mare centrală solară din Chile. Investiție de 320 de milioane de dolari

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power construiește cea mai mare centrală solară din Chile. Investiție de 320 de milioane de dolari

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a început construcția celei mai mari centrale fotovoltaice solare din Chile – centrala Campos del Sol, cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW. Proiectul, situat la 60 km nord-est de Copiapó, Regiunea Atacama, va implica o investiție totală de aproximativ 320 milioane dolari.

Antonio Cammisecra, Directorul General al Enel Green Power, a declarat: „Începerea construcției la Campos del Sol marchează o etapă importantă pentru Enel Green Power în Chile. Prin debutul celui mai mare proiect de energie solară din țară, ne consolidăm angajamentul față de decarbonizare și confirmăm încă odată rolul nostru de lider în tranziția energetică din Chile. Obiectivul de sustenabilitate al proiectului, precum și profilul său inovator, vizează maximizarea beneficiilor obținute în comun de către grup și celelalte părți implicate, în conformitate cu strategia noastră bazată pe sustenabilitate și inovare, ca factori cheie pentru crearea de valoare adăugată”.

Campos del Sol va fi operațională până la sfârșitul anului 2020 și se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de CO2 în atmosferă. Instalația va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiațiilor solare de pe ambele părți ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenționale.

Acest proiect de generare a energiei solare se remarcă, de asemenea, pentru caracteristicile sale digitale inovatoare. În cadrul șantierului Campos del Sol vor fi folosite utilaje de ultimă generație, ghidate și controlate prin GPS, în timp ce o dronă autonomă va monitoriza de la distanță activitatea, contribuind astfel la sporirea productivității și eficienței procesului de constructive, se precizeazî într-un comunicat al companiei.

Ca parte a procesului de dezvoltare, Enel Green Power Chile a inițiat un dialog permanent cu cinci comunități locale indigene ”Colla„ care numără aproximativ 100 de persoane, pentru a identifica metode de atenuare a impactului și modul în care acest proiect poate genera valoare pentru aceste comunități. Ca urmare a acestui proces, un plan comun este în desfășurare cu proiecte pe termen scurt, mediu și lung, în conformitate cu prioritățile comunităților și obiectivele de sustenabilitate ale companiei, cum ar fi inițiativele de turism sustenabil dezvoltate în colaborare cu ONG-ul chilian Fundación Rondó.

Grupul Enel operează în Chile prin Enel Chile și filialele sale, respectiv Enel Generación Chile și Enel Green Power Chile, în sectorul de generare a energiei, Enel Distribución Chile în segmentul de distribuție, precum și Enel X Chile în businessul cu soluții avansate în domeniul energiei. Enel este cea mai mare companie de energie din Chile, în funcție de capacitatea instalată, cu aproximativ 7.500 MW, din care 4.700 MW în centrale bazate pe surse regenerabile, respectiv peste 3.500 MW energie hidro, peste 600 MW în parcuri eoliene, aproximativ 500 MW în ferme solare și aprox. 40 MW în capacități de energie geotermală. În 2018, Enel a vândut în Chile circa 23,2 TWh de energie electrică. Grupul are 1,9 milioane de clienți și peste 2.000 de angajați în Chile. Țara găzduiește, de asemenea, Enel Américas, prin care Grupul își desfășoară activitatea în Argentina, Brazilia, Columbia și Peru.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul   energiei   verzi,   cu   o   capacitate   gestionată   de  43  GW  printr-un   mix de   surse   care   include   energia   eoliană,   solară, geotermală și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *