Enel Green Power construiește un parc eolian de 244 MW în Mexic

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power construiește un parc eolian de 244 MW în Mexic

Grupul Enel, prin subsidiara de energie regenerabilă Enel Green Power Mexic, a început construcția parcului eolian de 244 MW Dolores, în provincia China, primul proiect din statul Nuevo León. Investiția totală pentru construcția parcului eolian se ridică la aproximativ 280 milioane de dolari, sumă care face parte din investițiile incluse în Planul Strategic Enel.

“Prin parcul eolian Dolores continuăm să ne extindem prezența în țară și intrăm pentru prima dată în statul Nuevo Leon” a spus Antonio Cammisecra, directorul Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel. ”Construcția parcului eolian Dolores consolidează strategia noastră prin care răspundem cererii tot mai mari de energie electrică și dezvoltare durabilă într-o manieră eficientă, prin dezvoltarea de tehnologii curate, într-un stat cheie care are resurse eoliene remarcabile.”

Centrala eoliană Dolores este programată să intre în funcțiune în prima jumătate a anului 2020. Odată ce va fi complet funcțional, parcul eolian va putea genera aproximativ 850 GWh în fiecare an, prevenind emisia a 470.000 de tone de CO2 în atmosferă. Construcția parcului Dolores se va baza pe modelul ”Șantierului de Construcție Sustenabil” al Enel care presupune măsurarea efectelor proiectului cu privire la impactul social și asupra mediului înconjurător, implementarea unor acțiuni ce au ca scop utilizarea rațională a resurselor, precum: sisteme de economisire a apei și reciclarea paleților de lemn folosiți pe șantier pentru a produce mobilă ecologică și containere de transport ce vor fi folosite de comunitatea locală.

Acest proiect este susținut de un contract ce stipulează vânzarea unor volume specifice de energie Centrului Mexican de Control al Energiei Cámara de Compensación[1] pe o perioadă de 15 ani și vânzarea certificatelor verzi conexe pe o perioadă de 20 de ani.

Parcul eolian Dolores este unul dintre cele patru parcuri eoliene, cu o capacitate totală de 593 MW, acordată Grupului Enel în cadrul celei de-a treia licitații pe termen lung organizată în urma reformei în domeniul energiei din Mexic. Pe lângă parcul din Nuevo León, grupul a câștigat și proiectele Amistad II și Amistad III, cu o capacitate instalată de câte 100 MW fiecare, și Amistad IV, cu o capacitate instalată de 149 MW, toate localizate în Acuña, Coahuila. Grupul Enel este singurul jucător care a câștigat dreptul de construcție a noilor centrale de energie regenerabilă în cele trei licitații, pe baza calității, competitivității și inovației propunerilor.

Enel Green Power Mexic este cel mai mare operator de energie regenerabilă din țară în ceea ce privește capacitatea instalată. În Mexic, compania operează o capacitate de 2.014 MW, dintre care 873 MW provin din energia eoliană, 1.089 MW din energia solară și 53 MW din hidroenergie. Pe lângă începerea construcției parcului eolian Dolores, cu o capacitate instalată de 244 MW, în statul Nuevo Leon, Enel Green Power a început construcția la parcul eolian Amistad II cu o capacitate instalată de 100 MW în statul Coahuila, în timp ce în statul Tamaulipas compania construiește parcul eolian Salitrillos, cu o capacitate instalată de 103 MW și în statul Tlaxcala a început construcția centralei solare Magdalena cu o capacitate instalată de 220 MW.

Enel Green Power (EGP), divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de aproximativ 43 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *