Enel Green Power Espana va furniza companiei Johnson&Johnson energie complet regenerabilă. Acord pe 10 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power Espana va furniza companiei Johnson&Johnson energie complet regenerabilă. Acord pe 10 ani

Enel Green Power España a semnat un acord pan-european de achiziție a energiei virtuale (VPPA) pe 10 ani, pentru energie complet regenerabilă, cu compania farmaceutică internațională Johnson & Johnson pentru 270 GWh / an proveniți dintr-o capacitate de 104 MW.

Acest VPPA va produce efecte din ianuarie 2023 și, alături de alte acorduri semnate anterior de compania farmaceutică internațională, vor asigura energie 100% regenerabilă pentru Johnson & Johnson în Europa până în 2023. Este un pas înainte important către obiectivul de a asigura 100% energie electrică regenerabilă la nivel global până în 2025.

 „Suntem foarte bucuroși să semnăm acest acord cu Johnson & Johnson și să devenim „Green Enablers”. Acordul de cumpărare a energiei virtuale este un instrument fundamental în demersul Johnson & Johnson de a-și asigura energie 100% regenerabilă în Europa până în 2023”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power și directorul liniei de afaceri a Enel Global Power Generation. „Acest acord inovator, ce implică o combinație de energie eoliană și solară, arată posibilitățile pe care PPA-urile virtuale pan-europene le pot oferi companiilor, stimulând activitățile în domeniul sustenabilității și în lupta împotriva schimbărilor climatice pe tot continentul”.

Energie prevăzută în VPPA va fi produsă în trei centrale pe energie regenerabilă care se află în prezent în construcție, creând un mix energetic hibrid care va combina sursele solare și eoliene. 85% din energie va proveni de la parcurile eoliene Campillo II și III, care fac parte dintr-un cluster situat în provincia spaniolă Cuenca, a cărui construcție va începe în ultimul trimestru al anului 2021. Restul de 15% va fi asigurat de centrala fotovoltaică Veracruz de 47 MW, care se află în Badajoz. Prin acest acord, energia regenerabilă furnizată Johnson & Johnson va evita emisia anuală a circa 130.720 tone de CO2 în atmosferă.

Johnson & Johnson se angajează să utilizeze eficient resursele și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES), care afectează clima. În calitate de lider în industria farmaceutică, compania multinațională este conștientă că sănătatea umană este indisolubil legată de sănătatea planetei – oamenii sănătoși au nevoie de o planetă sănătoasă.

VPPA semnat de Enel Green Power España și Johnson & Johnson este un acord financiar care nu necesită furnizare fizică de energie. Acesta oferă acoperire financiară a prețurilor și garanții legate de producția de energie în centralele pe energie regenerabilă. VPPA-urile permit tuturor tipurilor de afaceri să profite de energia regenerabilă la scară comercială, beneficiind în același timp de flexibilitatea unei soluții personalizate.

Enel Green Power®, în cadrul Grupului Enel, dezvoltă și operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial și este prezent în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de circa 49 GW și un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală și hidroelectrică, Enel Green Power® se află în prima linie în integrarea tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *