Enel Green Power: Prima centrală integrată cu resurse geotermale și biomasă din lume

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power: Prima centrală integrată cu resurse geotermale și biomasă din lume

Enel Green Power a inaugurat prima centrală pe biomasă folosită pentru încălzirea aburului la centrala geotermală Cornia 2, localizată în Castelnuovo Val di Cecina, în Toscana, Italia, potrivit unui comunicat al companiei.

Centrala geotermală existentă a fost unită cu o centrală electrică de mici dimensiuni alimentată de biomasă, ce provine din păduri de pe o rază de 70 de km de la instalație. „Această centrală, asemeni centralei noastre Stillwater din Statele Unite ale Americii, care combină capacitatea de generare continuă a entalpiei medii, tehnologia geotermală în ciclu binar cu termodinamica solară, și asemeni instalației solare Fontes din Brazilia, care integrează energia fotovoltaică solară cu vântul, în timp ce utilizează o centrală fotovoltaică solară de sine stătătoare pentru a reduce consumul la șantierul centralei hidroelectrice Apiacas, va permite optimizarea rezultatelor și reprezintă un model ce poate fi reprodus, care deschide noi oportunități locale de energie, economice și de angajare”, a declarat CEO-ul Enel Green Power, Francesco Venturini.

Enel Green Power a investit mai mult de 15 milioane de euro în acest proiect. Compania va spori producția centralei geotermale cu mai mult de 30 de GWh pe an, evitând în același timp emisia anuală a peste 13.000 de tone de CO2.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.