Enel Green Power și Monsson vor dezvolta parcuri eoliene și fotovoltaice în România de peste 1.000 MW și soluții de stocare a energiei în baterii

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Enel Green Power și Monsson vor dezvolta parcuri eoliene și fotovoltaice în România de peste 1.000 MW și soluții de stocare a energiei în baterii
  • Monsson dorește să dezvolte și să contruiască în România parcuri eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 2.500 MW în următorii 10 ani

Enel Green Power România a semnat, la începutul anului 2021, un acord pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte regenerabile de peste 1.000 MW cu Monsson Alma, companie membră a grupului Monsson, lider în dezvolatarea de astfel de proiecte în România și în Sud-Estul Europei.

Construcția parcurilor va începe în următorii 3 ani și va viza instalarea de centrale eoliene cu capacități însumate de 500 MW în și de centrale fotovoltaice cu peste 500 MW. Pe lângă construcția parcurilor, acordul de dezvoltare semnat între cele două companii prevede și dezvoltarea de soluții de stocare a energiei în baterii (Battery Energy Storage Systems – BESS), o tehnologie care va contribui la tranziția către un mix sustenabil de energie în România, potrivit unui comunicat transmis de Monsson.

“Suntem mândri să începem o astfel de colaborare cu Enel Green Power, investitor de top în sectorul energetic din România și lider mondial în energie regenerabilă”, declară Sebastian Enache, Business Development Manager al Monsson Group. “Vom lucra împreună pentru a dezvolta și moderniza sectorul de producție de energie din România, prin valorificarea cât mai eficientă a potențialului regenerabil, ceea ce va susține creșterea economică și un viitor cât mai sustenabil”.

România, la fel ca majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, dorește creșterea capacității de producție, în principal din surse regenerabile de energie. Astfel, următorii ani vor fi de o importanță majoră în clarificarea statutului contractelor de energie de tip PPA (Power Purchase Agreement) și a legislației legate de terenurile folosite pentru construcția centralelor din surse regenerabile, se precizează în comunicat.

Monsson dorește să dezvolte și să contruiască în România parcuri eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 2.500 MW în următorii 10 ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.