Enel Green Power va produce hidrogen verde prin electroliză în SUA

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel Green Power va produce hidrogen verde prin electroliză în SUA

Enel Green Power, prin sucursala din America de Nord, Enel Green Power North America, Inc (EGPNA), și Maire Tecnimont S.p.A., prin intermediul sucursalei dedicate implementării de tehnologii pentru tranziția energetică, NextChem, au semnat un memorandum de înțelegere pentru a sprijini producerea de hidrogen verde prin electroliză în Statele Unite. Enel, cu un istoric solid de comercializare a proiectelor, acțiuni ample de dezvoltare și proiecte complexe de energie regenerabilă desfășurate în Statele Unite, va beneficia de experiența NextChem în tehnologie și inginerie pentru a-și extinde activitatea în segmentul hidrogenului verde, în Statele Unite. Proiectul, ceva fi pus în funcțiune în 2023, va converti energia regenerabilă produsă de una dintre centralele de energie solară ale EGPNA în Statele Unite în hidrogen verde, care va alimenta o bio-rafinărie.

“Acest parteneriat marchează un moment important pentru Grupul Enel, din perspectiva angajamentului de a promova dezvoltarea hidrogenului verde”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power. “Căutăm activ oportunități pe acest segment în câteva zone ale lumii, atât din Europa, cât și din America, și ne bucurăm să ne unim forțele cu un partener precum Maire Tecnimont, pentru a maximiza potențialul major pe care hidrogenul verde îl are în vederea decarbonizării în segmentele unde emisiile de carbon sunt „greu de diminuat”.

Pierroberto Folgiero, CEO Maire Tecnimont Group și NextChem, a adăugat: “Suntem cu adevărat mândri să fim partenerii Enel în această inițiativă industrială, care potențează experiența Grupului nostru în producerea de hidrogen, aplicată producției de hidrogen verde din energie regenerabilă, respectiv cea solară, și care reprezintă un pas important în dezvoltarea inițiativelor noastre privind hidrogenul verde, care este unul dintre pilonii strategiei noastre de producere a hidrogenului. Rolul nostru ca facilitator și potențator în scheme tehnologice integrate este, de asemenea, un aspect-cheie în strategia noastră de business. Piața americană este cu atât mai interesantă pentru noi și o vom analiza cu atenție”.

Acordul prevede ca NextChem să acționeze drept partener de tehnologie și inginerie, precum și în calitate de contractor EPC la cheie (EPC – Engineering, Procurement and Construction), oferind Enel Green Power asistența tehnică necesară pentru dezvoltarea și implementarea proiectului.

În calitate de lider în dezvoltarea hidrogenului verde, Enel Green Power evaluează oportunitățile de a plasa electrolizoare, care folosesc electricitatea pentru a separa apa în hidrogen și oxigen, în SUA. Prin combinarea a două sau mai multe tehnologii, cum ar fi energia solară și un electrolizor, Enel Green Power este capabilă să creeze instalații integrate, cu scopul de a maximiza sursele de venit și / sau să genereze opțiuni suplimentare de atenuare a riscurilor. În SUA, compania își concentrează eforturile în state unde are deja o prezență operațională, cum ar fi Texas, Utah și Dakota de Nord.

Acest acord reprezintă prima aplicare a unui acord-cadru de cooperare între Enel și NextChem pentru evaluarea implementării proiectelor comune, inclusiv testarea tehnologiilor avansate pentru creșterea eficienței în producția de hidrogen verde din surse de energie regenerabilă.

Grupul Maire Tecnimont are o vastă experiență în proiecte petrochimice și downstream și se mândrește cu peste 100 de proiecte privind producția de hidrogen. NextChem este compania dedicată tranziției energetice, cu accent pe implementarea soluțiilor de reducere a amprentei de carbon, producția de hidrogen (verde, albastru și „circular”, adică obținut din conversia deșeurilor), purificare și depozitare, reciclarea materialelor plastice, biocombustibili și biochimie. În ultimele luni, NextChem și-a extins portofoliul de tehnologie pentru tranziția energetică în domeniul biocombustibililor cu tehnologii pentru producerea de motorină regenerabilă, etanol2G produs din biomasă celulozică și bioetanol produs prin fermentarea gazului de sinteză. În domeniul economiei circulare, NextChem dezvoltă în mod activ piața pentru tehnologia exclusivă de reciclare MyReplast™ și pentru soluțiile waste to chemicals.

Enel Green Power dezvoltă proiecte pe segmentul de hidrogen verde în Italia, Spania, Chile și Statele Unite. Deoarece hidrogenul verde este o nouă aplicație în business, Grupul Enel monitorizează evoluțiile relevante ale pieței pentru a identifica cel mai eficient mod de a-și atinge planurile de creștere a capacității de hidrogen verde, la peste 2 GW, până în 2030. Enel Green Power este principalul proprietar și operator de centrale de energie regenerabilă în America de Nord și are prezență în 18 state din SUA și o provincie canadiană. Compania operează în jur de 70 de centrale cu o capacitate gestionată de peste 6 GW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *