Enel a inaugurat cel mai mare parc eolian din Peru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a inaugurat cel mai mare parc eolian din Peru

Enel este acum lider în producția de energie regenerabilă din Peru cu o capacitate instalată totală de aproximativ 1,1 GW în urma punerii în funcțiune a parcului eolian Wayra I. Cu o capacitate de peste 132 MW, acesta este cel mai mare parc eolian din Peru complet operațional.

Wayra I este operat prin subsidiara Enel de energie regenerabilă, Enel Green Power Peru (“EGPP”) și este localizat în districtul Marcona, regiunea Ica, fiind primul parc eolian al Grupului din Peru. Construcţia sa a presupus o investiție de peste 165 de milioane de dolari, în conformitate cu planul de investiţii stipulat în planul strategic al companiei.

“Odată cu punerea în funcțiune a parcului eolian Wayra I, care vine în urma inaugurării centralei solare Rubì, Enel Green Power a finalizat și a conectat la rețea aproximativ 94% din capacitatea acordată în cea de-a patra licitație publică  organizată de Peru în sectorul energiei regenerabile, reuşind astfel să livrăm la termen obiectivele asumate și, astfel, să devenim lider de sector în țară. Acesta este doar primul pas în dezvoltarea regenerabilelor în Peru”, a declarat Antonio Cammisecra, Head of Enel Global Renewable Energies Division Enel Green Power (EGP).

Noul parc eolian, care a fost construit în mai puţin de un an şi care cuprinde 42 turbine eoliene de peste 3 MW fiecare, va putea genera aproximativ 600 GWh pe an, ajutând la prevenirea a peste 285.000 tone de emisii de CO2 pe an în atmosferă. Energia produsă de parcul eolian va fi transmisă în rețeaua peruviană de transport (SEIN) prin stația Poroma. Proiectul este susținut de un contract de furnizare pe o perioadă de 20 de ani, încheiat cu Ministerul Energiei și Minelor din Peru.

Din ianuarie 2018 până în prezent, EGP a conectat șase centrale de energie regenerabilă la rețele din întreaga lume, inclusiv Wayra I, depășind o capacitate instalată de1000 MW.

EGP Peru a implementat numeroase initiative pentru a susține afacerile și comunitățile locale, inclusiv monitorizarea mediului de către asociațiile și instituțiile locale. Proiectul Wayra I folosește modelul Enel de Șantier Sustenabil, care include atât măsurarea impactului socio-ecologic al proiectului, cât și acțiuni menite să încurajeze folosirea raţională a resurselor, cum proiectul de reciclare a deșeurilor care refolosește paleții de lemn necesari în construcţie pentru a produce mobilă eco-friendly.

În construirea parcului eolian Wayra I s-a folosit o stație de tratare a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie alimentată de o turbină electrică de mici dimensiuni cu un sistem de stocare a energiei pe bază de acumulatori. Această centrală inovatoare, unică în cadrul grupului Enel, filtrează apele uzate printr-o serie de membrane ceramice bazate pe nanotehnologia patentată BioGill, care permite bacteriilor să purifice apa într-un mod natural. Stația de tratare i-a permis EGPP să reutilizeze în jur de 350 de metri cubi de apă reziduală folosită pe șantier, reducând astfel cantitatea totală de apă utilizată. Mai mult, stația de epurare a apelor uzate va reduce utilizarea vehiculelor motorizate pentru îndepărtarea noroiului, prevenind emisia a 1,64 tone de CO2 în timpul construcției centralei Wayra I.

Enel este prezent în sectorul peruvian de regenerabile prin intermediul EGPP, care operează atât centrala solară Rubí de 180 MW din Moquegua, cât și Wayra I, dar şi prin intermediul Enel Generación Perú, care operează şapte hidrocentrale cu o capacitate totală de aproximativ 790 MW. Enel este singurul jucător de pe piaţă din Peru care operează centrale de producţie de energie regenerabilă pe baza a trei tehnologii diferite: hidro, eolian şi solar.

Grupul Enel operează 2,3 GW din totalul capacității instalate din Peru, prin intermediul Enel Generación Piura, precum și prin Enel Distribución Perú. Grupul deţine şi operaţiuni în sectorul distribuţiei de energie electrică în Peru, prin Distribución Perú care deservește aproximativ 1,4 milioane de clienți în regiunea Lima.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.