Enel, interes pentru companii din energie cu activităţi reglementate 

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel, interes pentru companii din energie cu activităţi reglementate 

Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, caută în mod activ să achiziţioneze companii de mărime medie din domeniul activităţilor reglementate din energie din afara Europei, în special din America Latină, a afirmat joi directorul general Francesco Starace, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Francesco Starace

„Căutăm tranzacţii de sub cinci miliarde de euro… unele oportunităţi vin de pe piaţa din Brazilia”, a declarat Francesco Starace. Enel realizează 47% din câştigurile sale de bază din afacerile în domeniul activităţilor reglementate din energie, unde intenţionează să investească aproximativ o treime din bugetul său de creştere de 14,6 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Anul trecut, Enel a plătit aproximativ 640 de milioane de euro pentru compania braziliană de distribuţie a energiei Celg-D. Starace, care a confirmat interesul în grupul energetic olandez Eneco, evaluată la aproximativ patru miliarde de euro, şi-a reiterat opoziţia faţă de mega-tranzacţii, dar a precizat că Enel va căuta şi active în Europa, potrivit Reuters.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.