Enel a lansat E-solutions, o nouă linie globală de business

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a lansat E-solutions, o nouă linie globală de business

Enel a lansat o nouă linie globală de business, denumită E-Solutions, ca nou element al strategiei de creștere a Grupului, pentru a beneficia de oportunitatea transformărilor din industria energetică și are ca scop înțelegerea și deservirea nevoilor bazei globale de clienți.

Noua Linie Globală Enel este condusă de Francesco Venturini, fostul șef al Green Power. Inițial, divizia va fi structurată în patru segmente principale: E-Home & Consumer Solutions, concentrate pe soluții pentru locuințe inteligente; E-City, pentru livrarea de soluții pentru fibră optică, iluminat, semnalizare și securitate; E-Industries, pentru dezvoltarea de sisteme ”off grid” (neconectate la rețea), ”limited grid” (rețele limitate) și de generare distribuită; E-Mobility, care include infrastructura de reîncărcare pentru vehicule electrice și baterii aflate la al doilea ciclu de viață.

„Evoluția tehnologiei prezintă multe posibilități, oferind valoare acelora care nu se tem de ele”, a comentat Francesco Starace, CEO al Grupului, la lansarea E-Solutions. „În ultimii trei ani, am muncit din greu pentru a îndeplini viziunea strategică Open Power a Grupului. Această strategie înseamnă că trebuie să găsim noi întrebuințări pentru energie, noi modalități de gestionare a energiei pentru oameni și noi tehnologii, printre multe altele. Pe această bază, avansăm în realizarea noului plan strategic, pentru cu accent special pe cei doi factori cheie în generarea de valoare: Concentrarea pe client și Digitalizarea. Astfel, lansarea liniei globale de business E-Solutions reprezintă un pas strategic important pentru Enel. Lucrăm la integrarea noului business cu elementele tradiționale ale lanțului valoric al industriei energetice, și suntem încântați să explorăm această nouă lume, plină de oportunități.”

Enel Green Power, care administrează portofoliul de unități de producție de energie din surse regenerabile al Grupului, cu o capacitate instalată de 38 GW, rămânând un pilon central în strategia de creștere a Grupului, va fi condus de Antonio Cammisecra. În calitatea sa anterioară de director al echipei de Business Development a EGP, acesta a fost arhitectul din spatele creșterii companiei la nivel mondial.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *