Enel a lansat prima stație de tratare a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Enel a lansat prima stație de tratare a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie

Enel, prin subsidiara sa de energie regenerabilă Enel Green Power din Peru („EGPP”), a inaugurat stația de tratare a apelor reziduale bazată pe nanotehnologie, unică în America Latină, ce va fi folosită în zona de construcție a proiectului eolian Wayra I din Marcona, aflat în regiunea Ica.

Umberto Magrini, Directorul departamentului de Inginerie și Construcții al Enel Green Power, a declarat: „Această tehnologie extrem de inovatoare pe care am introdus-o pentru prima dată în parcul eolian Wayra I din Peru confirmă poziția de lider a Enel Green Power în ceea ce privește modelul sustenabil de funcționare al șantierelor de construcție, model pe care îl implementăm pe patru continente în cadrul unor proiecte care vor avea o capacitate de peste 2 GW în următorii doi ani. Această inițiativă ne permite să măsuram impactul social și de mediu asupra zonei, reprezentând un pas semnificativ în direcția alinierii șantierelor noastre de construcție cu fundamentele Economiei Circulare. De asemenea, credem că angajații și furnizorii noștri sunt mult mai implicați să lucreze într-un astfel de mediu și sunt mult mai dedicați în sprijinirea creării de valoare în comun între comunități și companie”.

Noua instalație filtrează apele uzate printr-o serie de membrane ceramice bazate pe nanotehnologia patentată BioGill, care permite bacteriilor să purifice apa într-un mod natural. Până la finalizarea centralei Wayra I, în prima jumătate a anului 2018, noua stație de tratare va permite EGPP să reutilizeze în jur de 350 de metri cubi de apă reziduală folosită pe șantier, reducând astfel cantitatea totală de apă utilizată. Mai mult, stația de epurare a apelor uzate va reduce utilizarea vehiculelor motorizate pentru îndepărtarea noroiului, evitând emisia a 1,64 tone de CO2 în timpul construcției centralei Wayra I. Pentru vizionarea unui videoclip care prezintă stația de tratare a apelor uzate, vă rugăm să accesaţi: https://drive.google.com/open?id=0BxOZja76ph4mb1hrdlBoN05OUjA

Chiar funcționarea în sine a instalației de tratare a apelor uzate se realizează fără emisii de CO2, fiind alimentată de o mică instalaţie eoliană de 4 kW conectată la o baterie de 2 kV. Odată ce activitățile de construcție sunt finalizate la Wayra I, instalația de tratare, care este mobilă, poate fi transferată pe alte șantiere de construcție.

Wayra I este primul parc eolian construit de Enel în Peru, precum și cel mai mare proiect eolian aflat în prezent în construcție în țară, cu o capacitate de 132 MW. Se estimează că proiectul va genera, anual, aproximativ 600 GWh de energie electrică fără emisii. Investiția totală în Wayra I se ridică la aproximativ 165 de milioane de dolari americani.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.